Vezi top 10 al celor mai uimitoare momente de la Jocurile Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    		    
		    	1/3
		    	
		    	
		    	
		    
		    
		    		    
		    	1/3
		    	
		    	
		    	
		    
		    
		    		    
		    	1/3
		    	
		    	
		    	
		    
		    
		    		    
		    	1/3
		    	
		    	
		    	
		    
		    
		    		    
		    	1/3
		    	
		    	
		    	
		    
		    
		    		    
		    	1/3
		    	
		    	
		    	
		    
		    
		    		    
		    	1/3
		    	
		    	
		    	
		    
		    TVR | Americanul Michael Phelps a devenit la Beijing o legendă vie a Jocurilor Olimpice   
1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 TVR | Americanul Michael Phelps a devenit la Beijing o legendă vie a Jocurilor Olimpice   

Mai puţin de trei zile ne despart până la debutul Jocurilor Olimpice de la Londra. Jurnaliştii britanici de la The Guardian au făcut un top al momentelor memorabile din istoria recentă a Olimpiadei.

1. Jamaicanul Usain Bolt a câştigat detaşat la Beijing probele de viteză de 100 şi 200 de metri, devenind cel mai bun sprinter al lumii. „Dacă domin Jocurile Olimpice, atunci voi fi o legendă vie care merge pe jos. Asta sună bine”, a spus Usain Bolt, citat de sursa menţionată.

usain bolt

2. Ciclistul scoţian Chris Hoy a câştigat la Beijing trei medalii de aur, fiind singurul britanic din ultimii 100 de ani care a cucerit trei titluri olimpice la o singură ediţie a Jocurilor Olimpice.

chris hoy

3. Naţionala masculină de baschet a Statelor Unite a câştigat detaşat titlul olimpic la Olimpiada din 1992, de la Barcelona. Printre artizanii spectacolului baschetbalistic american au fost titanii Michael Jordan sau Magic Johnson.

michael jordan

4. La Jocurile Olimpice de la Munchen (1972), gimnastica sovietică Olga Korbut a uimit mulţimea cu cele trei medalii de aur câştigate, executând un element propriu care ulterior i-a purtat numele: „Korbut”.

image

5. Echipa de hochei pe iarbă a Marii Britanii a câştigat titlul olimpic la Seul (1988) şi a făcut ca un vis de opt ani de zile să se transforme într-o realitate glorioasă. Hocheiştii britanici au învins în finala de la Seul Germania de Vest.

image

6. Cubanezul Teofilo Stevenson a şocat America în 1976, la Montreal, când nu a acceptat să evolueze pentru Statele Unite, preferând să boxeze pentru cei opt milioane de conaţionali care îl idolatrizau. Astfel, Stevenson a refuzat banii promişi de americani, rămânând fidel ţării sale natale.

teofilo

7. Carl Lewis a câştigat în 1984, la Los Angeles, patru medalii de aur în probele de 100 şi 200 de metri, în proba de ştafetă 4X100 de metri şi la săritura în lungime. Performanţa lui Lewis este de neegalat, dar, cu toate acestea, ateltul american a fost dezaprobat de conaţionali din cauza mercantilismului său, deoarece a încercat în orice fel să transforme succesul său într-o mare de dolari.

image

8. Ciclistul Chris Boardman a câştigat pe Velodromul din Barcelona (1992), la doar 23 de ani, cursa de viteză, devenind primul britanic câştigător al unui titlu olimpic în proba de ciclism viteză după 72 de ani de secetă.

chris boardman

9. Michael Phelps a devinit celebru la Beijing, în 2008, după ce a câştigat opt medalii de aur în bazinul olimpic din capitala Chinei. Graţie acestor performanţe, Phelps a intrat în istoria modernă a Jocurilor Olimpice.

michael phelps

10. Cehul Emil Zatopek a câştigat în 1952, la Helsinki, trei medalii de aur, dintre care una în proba de maraton la Jocurile Olimpice din Finlanda. Succesul lui Zatopek a fost posibil datorită personalităţii sale şi regimului extenuant de pregătire adoptat, notează cotidianul britanic The Guardian.

 Emil Zatopek
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite