Vettel poate deveni campion mondial peste o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Vettel FOTO Reuters
Sebastian Vettel FOTO Reuters

A patra victorie consecutivă, a opta în acest sezon, îl apropie pe Sebatian Vettel la câteva sute de kilometri de un nou titlu mondial, pilotul german putând realiza această peformanţă peste numai o săptămână, la Suzuka, unde va avea loc Marele Premiu al Japoniei.

"Monologul" lui Vettel, aşa cum a caracterizat Gazzetta dello Sport evoluţia germanului din ultimele curse, a continuat, duminică, la Yoengam. Sebastian Vettel şi-a surclasat din nou toţi adversarii, a evitat incidentele care au pigmentat Marele Premiu al Coreei de Sud şi a trecut netulburat linia de sosire pe primul loc. Avansul său în clasamentul piloţilor a ajuns la 77 de puncte, iar al patrulea titlu mondial consecutiv îi poate intra în palmares duminica viitoare, dacă el va câştiga la Suzuka, iar "palidul" lui adversar, Fernando Alonso de la Ferrari, va termina mai jos de locul 8.

Clasamentul piloţilor îl are detaşat în frunte pe Vettel, cu 272 de puncte, el fiind urmat de Alonso cu 195 de puncte şi de Raikkonen cu 167 de puncte. La constructori, Red Bull a acumulat 402 puncte, în timp ce Ferrari are 284 de puncte, iar Mercedes 283 de puncte.

Etapa următoare a Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc, în 13 octombrie, la Suzuka (Japonia).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite