Vettel, ca vântul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noutate absolută în Marele Premiu de la Sepang. FIA a permis folosirea sistemului de activare a eleronului spate ajustabil în linia dreaptă, de după start.

Altfel, cursa s-a desfăşurat în tipare obişnuite. Sebastian Vettel (Red Bull) a plecat din pole-position şi a câştigat. „În ciuda căldurii, ne-am păstrat sângele rece!", a exclamat germanul, la sosire. În urma lui, au venit Jenson Button (McLaren) şi Nick Heidfeld (Lotus Renault), ultimul având un start formidabil. 

Cursa n-a fost lipsită de incidente. Rusul Vitali Petrov (Lotus Renault), de pildă, a „luat" un vibrator şi a ajuns în decor, fiind nevoit să abandoneze într-un moment în care se afla în puncte. Prinşi într-un duel amplificat de vechea lor rivalitate, Lewis Hamilton (McLaren) şi Fernando Alonso (Ferrari) s-au acroşat uşor, ei fiind penalizaţi cu 20 de secunde după cursă. Britanicul a pierdut locul 7, fiind depăşit de Kamui Kobayashi(Sauber), în timp ce spaniolul a terminat pe 6. Următoarea cursă este programată pe 17 aprilie, la Shanghai.

Clasament

1. S. Vettel (Red Bull)
2. J. Button (McLaren)
3. N. Heidfeld (Renault)
4. M. Webber (Red Bull)
5. F. Massa (Ferrari)
6. F. Alonso (Ferrari)
7. K. Kobayashi (Sauber)
8. L. Hamilton (McLaren)
9
. Schumacher (Mercedes)
10. P. Di Resta (Force India)   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite