Veştile groaznice curg: A murit legendarul Radomir Antici! Sârbul era unic în istoria fotbalului

Veştile groaznice curg: A murit legendarul Radomir Antici! Sârbul era unic în istoria fotbalului

Radomir Antici a fost în cărţi pentru a prelua naţionala României după Euro 2016

Nu trece o zi fără o ştire tragică, fie că vorbim despre bilanţul deceselor cauzate de coronavirus, fie că vorbim despre o dispariţie fără legătură cu COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spania e printre ţările lovite puternic de coronavirus, iar în ultimele zile a primit veşti proaste pe bandă. Mai întâi, a murit Lorenzo Sanz, fost preşedinte la Real Madrid, apoi s-a stins José Luis Capón, o legendă a celor de la Atletico Madrid, iar astăzi s-a aflat că mama lui Josep Guardiola a fost răpusă de COVID-19.
 
Nici nu trecuseră ecourile acestei ştiri tragice că a venit o altă veste teribilă: s-a stins Radomir Antici la 71 de ani. Antrenorul sârb a fost singurul din istoria fotbalului spaniol care le-a pregătit, pe rând, pe Real Madrid (1991-1992), Atletico Madrid (1995-1998, 1999 şi 2000) şi Barcelona (2003).
 
Ultimele formaţii pregătite de Antici au fost cele din China, Shandong Luneng (2012-2013) şi Hebei Fortune (2015). 

Recent, s-a aflat că sârbul a fost în cărţi pentru a prelua naţionala României, imediat după Euro 2016, însă s-a retras din negocieri din motive medicale, având unele probleme de sănătate. Cu Antici ieşit din cursă, FRF a bătut palma cu Christoph Daum.
 
Ca antrenor, Antici a cucerit două trofee, titlul în Spania în sezonul 1995-1996 cu Atletico Madrid şi Cupa Spaniei cu aceeaşi formaţie în aceeaşi stagiune.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: