Veşti proaste despre starea lui Michael Schumacher: „Speranţele într-o recuperare scad“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic al Formulei 1, care îl cunoaşte pe Michael Schumacher, a dezvăluit că şansele acestuia de a redeveni un om normal după ieşirea din comă sunt destul de mici.

Vineri a fost a 48-a zi de când Michael Schumacher se află în comă indusă. Deşi medicii francezi de la spitalul din Grenoble, unde este tratat pacientul, i-au redus doza de sedative, fostul pilot de Formula 1 nu dă semne că se poate trezi. Mai mult decât atât, potrivit jurnaliştilor de la Bild, el ar suferi şi de o infecţie la plămâni cauzată de secreţiile acumulate în gât, situaţie care ar putea să-i complice starea de sănătate. 

În aceste condiţii, un fost şef al doctorilor din Formula 1, Gary Hartstein, este sceptic în privinţa şanselor lui Schumi de a redeveni un om normal după ce va ieşi din coma indusă. "Cu fiecare zi care trece, speranţele scad într-o recuperare. Sedarea a fost oprită de suficient timp astfel încât să nu mai existe vreun efect farmacologic. Lipsa unui răspuns la stimulii externi reprezintă o veste foarte proastă. Practic, înseamnă că trunchiul cerebral este serios afectat. El are numai 50% şanse să nu rămână în stare vegetativă permanentă" a scris Hartstein pe blogul său, fiind citat de Sport.ro.

Potrivit site-ului de specialitate sfatulmedicului.ro, starea vegetativă este definită prin "absenţa oricărei activităţi conştiente, decelabilă chiar şi atunci când subiectul este în stare de veghe. Starea vegetativă corespunde unor leziuni întinse ale emisferelor cerebrale cu menţinerea relativă a funcţionării trunchiului cerebral. Cu ochii deschişi sau închişi, bolnavul respiră spontan şi are câteva gesturi automate (căscat, molfăit, uneori câteva mişcări ale membrelor). Starea vegetativă corespunde unor leziuni cerebrale."

CITIŢI ŞI:

Schumacher, 47 de zile în comă: purtătorul său de cuvânt a anunţat cât poate rămâne germanul în starea actuală

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite