Veşti oficiale despre starea lui Michael Schumacher, aflat în comă de opt zile, după o accidentare la schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Scumacher, septuplu campion mondial în Formula 1 FOTO Reuters
Michael Scumacher, septuplu campion mondial în Formula 1 FOTO Reuters

În urmă cu o săptămână şi o zi, Michael Schumacher a suferit o accidentare gravă pe pârtia de schi, din cauza căreia a ajuns la spital şi a intrat într-o comă indusă. Miercuri este programată, începând cu ora 12.00, conferinţa de presă în care se vor face publice rezultatele anchetei făcute în acest sens.

UPDATE Deşi medicii sunt rezervaţi în privinţa viitorului lui Schumacher, preferând să nu se hazardeze cu declaraţii optimiste, un apropiat al fostului pilot, citat de agenţia de presă AFP. "Starea lui de sănătate s-a ameliorat uşor. Sunt semne de îmbunătăţire, dar se află în continuare într-o situaţie critică."

În ciuda acestor declaraţii optimiste ale apropiatului lui Scumacher, managerul de imagine al fostului campion de Formula 1 a refuzat să le confirme sau să le infirme: "Vă cer insistent să publicaţi doar informaţiile oficiale oferite de medici sau de managerii lui Scumacher, deoarece doar acestea sunt valide", a spus Sabine Khem, conform Deutche Welle. Managerul lui Schumi i-a mai rugat pe jurnalişti să respecte dreptul la viaţă privată al pacientului şi al familiei sale.


Cadrele medicale continuă să fie reţinute în privinţa stării germanului, dând declaraţii doar de nevoie, la presiunea publicului care doreşte să ştie ce se întâmplă cu cel considerat cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1. Echipa medicală care se ocupă de supravegherea neamţului a făcut public, luni, un comunicat de presă, prin care a anunţat: 

„Starea clinică a lui Michael Schumacher este stabilă şi este sub tratament. Totuşi, echipa medicală continuă să aprecieze că situaţia sa este critică. Apropiaţii pacientului ne solicită să nu oferim detalii despre tratamentul lui, deoarece doresc să respectăm intimitatea pacientului. Din această cauză nu intenţionăm să mai susţinem o nouă conferinţă de presă, nici să difuzăm vreun comunicat scris în viitorul apropiat“.

Septuplul campion mondial la F1 a fost grav rănit pe 29 decembrie, pe o pârtie de schi din staţiunea franceză Meribel. Până în acest moment, germanul a suferit două operaţii. Pe 3 ianuarie, Schumacher a împlinit 45 de ani, pe care i-a aniversat într-un spital din Grenoble.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Perfecţionistul Michael Schumacher şi viaţa la adrenalină maximă. Când s-a apucat germanul de schi

Lumea fotbalului, alături de Michael Schumacher. Mesajul transmis de jucătorii lui Arsenal Londra

Michael Schumacher „se luptă pentru viaţa sa“. La ce riscuri te expui când schiezi în afara pârtiilor amenajate

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite