Veşti bune pentru Ionuţ Lupescu. Fostul internaţional a fost numit şef la UEFA

Veşti bune pentru Ionuţ Lupescu. Fostul internaţional a fost numit şef la UEFA

Ionuţ Lupescu, şef al Comisiei Tehnice UEFA. FOTO Mediafax

Fostul internaţional Ionuţ Lupescu a fost desemnat la începutul acestei săptămâni şeful Comisiei Tehnice a UEFA, instituţie care se ocupă de coordonarea activităţii fotbalului european

Ştiri pe aceeaşi temă


Fiind consilier pe probleme de dezvoltare a fotbalului din 2011, Ionuţ Lupescu i-a impresionat pe conducătorii UEFA, care au decis să îl promoveze. Luni, la Sankt Petersburg, Comitetul Executiv UEFA a discutat numirea românului într-o funcţie din care va coordona acţiunile forului continental în materie de antrenorat.

Mai exact, Lupescu va evalua aspectele tehnice şi tactice de la Campionatul Mondial şi cel European şi se va ocupa de pregătirea teoretică a strategiilor de dezvoltare destinate antrenorilor. Fostul internaţional îl înlocuieşte pe Andy Roxburg, cel care a ocupat funcţia în ultimele două decenii.

„A impresionat pe toată lumea cu seriozitatea şi cunoştinţele sale. Lupescu va coordona toate proiectele tehnice şi de dezvoltare pe zona antrenorilor şi va avea alături o echipă de experţi. Va fi ca un administrator“, a fost declaraţia unuia dintre oficialii forurui continental.

În cariera de fotbalist a lui Ionuţ Lupescu este notabilă evoluţia sa la Dinamo, apoi activitatea din Bundesliga, în Campionatul Germaniei. De asemenea, a încercat şi postura de antrenor, în 2003, însă a preferat să se reorienteze spre Federaţia Română de Fotbal, unde a devenit director general.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările