Veste uriaşă pentru iubitorii tenisului: Clujul va găzdui un turneu WTA, în august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Ruse a câştigat Winners Open 2020
Gabriela Ruse a câştigat Winners Open 2020

Într-o perioadă în care din cauza crizei financiare, inclusiv întrecerile deja existente se chinuiesc, România va avea, din nou, o competiţie la feminin, la doi ani după ultima ediţie de la Bucharest Open.

Bucharest Open a dispărut din calendarul WTA, în 2019. În ultima finală, Elena Rybakina a învins-o pe Patricia Ţig, scor 6-2, 6-0.

În 2020, din cauza pandemiei, oricum, calendarul competiţional a fost „ciuntit“. România a pierdut însă licenţa turneului de la Bucureşti, în detrimentul oraşului Budapesta, deoarece au existat probleme cu Arenele BNR. 

Chiar şi aşa, anul trecut, Clujul a găzduit o competiţie demonstrativă, numită Winners Open (2-6 iulie 2020). Organizatorii au pus la bătaie o sumă totală de 30.000 de dolari, însă nu s-au acordat puncte în clasamentul WTA, având în vedere că întrecerea respectivă n-a fost una oficială. Finala de la Winners Open 2020 a fost câştigată de Gabriela Ruse, după un meci cu Irina Begu, scor 6-4, 6-3. Ruse a luat un cec, în valoare de 10.000 de dolari.

Se joacă pe zgură, în aer liber

Acum, Winners Open revine şi, de această dată, turneul va fi unul oficial, inclus în calendarul WTA. Se va juca pe zgură, în aer liber, tot la Cluj, în perioada 1-8 august 2021. Meciurile se vor juca în complexul Winners Sports Club.

Iată cele mai importante detalii despre Winners Open 2021:

*Va aduna la start 60 de jucătoare din circuitul WTA

*Va avea probe de simplu şi de dublu

*Vor fi acordate premii totale de 235.000 de dolari şi 250 de puncte WTA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite