Veste proastă pentru echipa naţională de handbal. Una dintre cele mai experimentate jucătoare se retrage

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentina Ardean Elisei se retrage de la echipa naţională FOTO Arhivă personală/Facebook
Valentina Ardean Elisei se retrage de la echipa naţională FOTO Arhivă personală/Facebook

Deşi România a început bine campania de calificare la EURO 2020, printr-o victorie în faţa Ucrainei, 27-24, seara a adus o veste mai puţin bună pentru handbalul din ţara noastră.

Valentina Ardean Elisei şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională, după o carieră impresionantă. La cei 37 de ani ai săi, Valentina Ardean Elisei a fost un personaj important în toate performanţele echipei naţionale, din ultimul deceniu şi jumătate, deţinând inclusiv titlul de vicecampioană mondială. 

„Astăzi, a fost ultimul meci al lui Alice la echipa naţională. Am împărţit multe momente frumoase, a fost unul dintre oamenii de bază din ultimii 15 ani. Colegă şi profesionistă desăvârşită. Echipa naţională o să îţi ducă lipsa, Alice!”, a postat coechipiera Cristina Neagu pe Instagram.

De-a lungul carierei sale, Valentina Ardean Elisei s-a confruntat cu o serie de accidentări grave, iar anunţul retragerii a apărut cu două luni înaintea Campionatului Mondial din Japonia, urmând să-şi continue activitatea la echipa sa de club, Gloria Bistriţa, unde evoluează din 2018. La echipa naţională deţine un număr impresionant de apariţii, 260, având peste 900 de goluri marcate. De asemenea, sportiva a fost aleasă de trei ori în „All Star Team”, atât la competiţii europene, cât şi mondiale, dar şi cea mai bună extremă stânga.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite