Verdictul dureros al psihologului: De ce România s-a prăbuşit şi a ratat calificarea la Campionatul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreas Hniatiuc
Andreas Hniatiuc

O foarte bună analiză a eşecului cu Ucraina U19 a fost făcută de Andreas Hniatiuc, cel mai cunoscut psiholog sportiv din România.

Andreas Hniatiuc a lucrat cu mai multe echipe de fotbal, dar şi cu CSM Bucureşti, formaţia de fete, atunci când „tigroaicele“ au cucerit Liga Campionilor. 

Hniatiuc a postat următorul mesaj la care a ataşat şi o fotografie cu cei aflaţi pe banca României în genunchi!

 „Această imagine nu este surprinsă în timpul vreunui bombardament din Siria, ci în minutul 92 al meciului România U19 - Ucraina U19, contând pentru calificarea la Euro. Vă vine să credeţi sau nu, această reacţie avea loc în contextul în care mai erau 3 minute de jucat, în care ar fi putut lupta până la epuizare, pentru a-şi îndeplini visul. Dar, în loc să lupte ca nişte bărbaţi, se văicăreau ca la parastas, începând cu cei din stafful tehnic, înainte ca mortul să intre în groapă. Nu bărbăţeii aceştia sunt responsabili de lipsa de încredere şi de educaţie sportivă afişate în momentele cheie ale unei competiţii, ci toate staffurile tehnice care au contribuit la perpetuarea acestei mentalităţi sărăcăcioase a fotbalistului român. Vinovaţi sunt toţi „Nea“ (sau „Mister“ în varianta modernă) care, în loc să crească frumos aceste generaţii pierdute în deriva mediocrităţii, au deschis mai des dopul de la sticlă şi portbagajul maşinii decât laptopul şi cărţile de specialitate. Capul sus, băieţi! Poate data viitoare, dacă învăţaţi să credeţi în voi, mai mult decât în toţi panglicarii din jurul vostru, care îşi dau hashtag # la primul gol, cu mesaje inspiraţionale ale unor autori necunoscuţi! În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfintei Sacoşe, AMIN!“.

RomaniaU19
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite