La puşcărie? „Adevărul“ prezintă semnalele care indică un verdict zguduitor: fraţii Becali, George Copos, Cristi Borcea şi Mihai Stoica pot ajunge, luni, după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giovanni a admis, vineri, că e gata să meargă la închisoare, iar Gigi Becali a vorbit, azi, despre cum va avea grijă de familia lui Meme, cât timp acesta va fi la puşcărie. În plus, surse din lumea fotbalului susţin că cei implicaţi în „Dosarul Transferurilor“ n-au scăpare.

Început în 2006, „Dosarul Transferurilor“ îşi va cunoaşte verdictul, luni, 20 mai. După şapte ani de amânări, audieri şi răsturnări de situaţie, cei opt inculpaţi vor afla decizia judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Iniţial, Ioan şi Victor Becali, George Copos, Cristi Borcea, Mihai Stoica, Gigi Neţoiu, Jean Pădureanu şi Gică Popescu au fost achitaţi de Tribunalul Bucureşti pentru ca, la recurs, procurorii DNA să obţină condamnarea celor opt la un total de 40 de ani de închisoare!

Pădureanu, acuzat că a „turnat“

Dintre cei opt inculpaţi, ultimii trei se pot consola cu faptul că, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, pedeapsa lor va fi cu suspendare. Adică Neţoiu, Pădureanu şi Popescu nu vor merge la închisoare. Despre ei s-a spus că au colaborat cu procurorii DNA, iar drept recompensă au scăpat mai uşor decât „colegii lor de suferinţă“. De altfel, chiar Ioan Becali a spus, de mai multe ori, că Jean Pădureanu a „turnat“ la greu!

Meme şi-a închis contul de Facebook

După ultimele audieri, care au avut loc, vineri, inculpaţii au ieşit cam albi la faţă din sală. Avocaţii lor n-au reuşit să mai obţină nicio amânare, iar verdictul se va da, luni.

Disperat şi asaltat de mesajele care îl trimiteau la puşcărie, Mihai Stoica şi-a închis contul de Facebook! 

Mai mult, şeful lui, Gigi Becali, a vorbit, azi, deschis, despre ce va face, dacă Meme va fi trimis după gratii.

„Normal că am emoţii pentru el după ce a primit o pedeapsă cu executare. Am vorbit cu Meme şi i-am promis că, dacă va fi închis, o să am eu grijă de familia lui. Soţia lui va fi sora mea, iar fiica lui va fi fiica mea. I-am promis că funcţia de manager general nu va fi ocupată de nicio altă persoană la Steaua. Cât timp va fi la închisoare, jucătorii vor evolua cu numele lui Mihai Stoica pe tricouri. Mai mult, să ştiţi, eu am contract cu un penitenciar şi aduc deţinuţi să muncească la sere. Aşa o să încerc să-l aduc şi pe el să mâncăm o roşie împreună“, a declarat Gigi Becali la rtv.

Avocaţii se aşteaptă la condamnarea inculpaţilor

Un alt indiciu despre ce va fi, luni, la Înalta Curte. Site-ul sport24h.ro a publicat un material intitulat „ Dosarul Transferurilor: inclusiv avocaţii inculpaţilor se aşteaptă la pedepse cu închisoarea!“.

„Informaţiile care vin, inclusiv dinspre apărătorii oamenilor de fotbal, sunt triste pentru fraţii Becali, Cristi Borcea, George Copos şi Mihai Stoica. Sport24h.ro a intrat în posesia unor informaţii zguduitoare: avocatul unuia dintre inculpaţi se teme sincer pentru ziua de mâine şi se aşteaptă pentru clientul său inclusiv la o pedeapsă cu închisoarea. „I-am spus clientului meu să nu râdă, la ce este în dosar. Mă tem că va fi o sentinţă cu executare!“, scrie sursa citată.

Ce riscă inculpaţii în „Dosarul Transferurilor“?

Ioan Becali - 8 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Victor Becali - 7 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Cristi Borcea - 7 ani de de închisoare cu executare, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

George Copos - 5 ani de de închisoare cu executare, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Mihai Stoica - 4 ani de de închisoare cu executare, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Gica Popescu, Gigi Netoiu si Jean Padureanu - câte 3 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

CITEŞTE ŞI:

* VIDEO Giovanni Becali, ieşire de om nebun, declaraţii de puşcăriaş: „Mergi la închisoare şi, dacă ţi-a plăcut, iar te duci“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite