Verdict: Crimă! Apar detalii incredibile despre moartea lui Maradona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pare a fi „blestemul“ vedetelor care au dus o viaţă plină de momente controversate, ca şi sfârşitul lor să fie însoţit de un scandal de proporţii.

La 25 iunie 2009, Michael Jackson a murit la 50 de ani, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic, pe care îl folosea ca somnifer, cu acordul medicului său personal, Conrad Murray. După o lungă anchetă, în noiembrie 2011, Murray a fost găsit vinovat de ucidere involuntară a cântăreţului şi condamnat la 4 ani de închisoare. În 2013, a fost eliberat pentru bună purtare, după ce a ispăşit doar jumătate din pedeapsă.

Din păcate, acum asistăm la un episod similar, în cazul morţii lui Diego Armando Maradona. După raportul preliminar al autopsiei, care a identificat cauza decesului drept o „insuficienţă cardiacă“, scandalul a pornit printr-o serie de acuze lansate de avocatul fostului fotbalist, Matias Morla. 

„E inexplicabil că, timp de 12 ore, prietenul meu n-a avut parte de atenţia şi de controlul personalului medical. Ambulanţei i-a luat mai mult de jumătate de o oră să ajungă. Acest lucru nu trebuie trecut cu vederea şi voi cere ca aceste consecinţe să fie investigate până la capăt“, a scris Morla pe Twitter. 

Gaz pe foc a pus apoi Alfredo Cahe, fost medic personal al lui Maradona: „Diego n-a fost îngrijit, aşa cum trebuia. Era nevoie să rămână internat la spital. E inadmisibil ca un pacient în starea sa să se externeze după o săptămână, mai ales, în urma acelei operaţii. Să-l trimiţi acasă e o tâmpenie!“.

Iar cele mai scandaloase informaţii au venit prin intermediul ziarului argentinian „Libero“, care a catalogat moartea fostului internaţional drept o „crimă“. Publicaţia amintită a scris că Maradona ar fi avut nevoie de o terapie postoperatorie mai bună. Mai mult, după autopsia efectuată joia trecută, de o echipă de şase medici, a fost descoperit un edem pulmonar, care ar fi contribuit la decesul lui Diego. „Libero“ a scris că, dacă acest edem pulmonar ar fi fost depistat când Maradona era în viaţă, şansele sale de supravieţuire ar fi fost mult mai mari!

Luque

Ultima fotografie cu Maradona în viaţă, chiar la spital, după operaţie, alături de medicul Leopoldo Luque

Percheziţii la casa medicului

După această avalanşă de informaţii şi acuze, poliţia a deschis o anchetă în care a făcut perchiziţii în casa lui Leopoldo Luque, medicul personal al fostului fotbalist. Luque e cercetat, în acest moment, de ucidere din culpă!

Iar presiunea a crescut şi mai mult pe Luque, după ce fiicele lui Diego, Dalma, Giannina şi Jana, au povestit că medicul s-ar fi certat cu tatăl lor, când îl avea în grijă, şi că, în urma acestei discuţii aprinse, Maradona ar fi fost chiar bruscat!

„M-a dat afară din casă“

Devenit peste noapte inamicul public numărul 1 în Argentina, Leopoldo Luque a apărut în faţa presei, într-o încercare de a-şi salva reputaţia şi de a clarifica lucrurile.

„Diego detesta doctorii, psihologii, dar cu mine era altfel. Eu eram sincer cu el. Avea multe probleme, avea nevoie de ajutor, dar era un tip independent. Nu era însă nebun. M-a dat afară din casă de mai multe ori, apoi mă suna. Între noi, a fost o relaţie ca între tată şi fiu. Dacă eu nu eram acolo, Diego nu accepta nici să i se scoată un dinte. Iar atunci când se spune că ne-am certat, iată ce s-a întâmplat: m-am dus la el, îi era rău şi mi-a zis că nu vrea să vadă pe nimeni. Am intrat şi i-am spus să se scoale şi atunci s-a enervat şi m-a dat afară. Dar eu n-am renunţat, pentru că ştiam că are nevoie de ajutor“, şi-a început doctorul discursul.

El şi-a apărat apoi decizia de a-l externa pe Maradona din spital, la scurt timp după operaţia pe creier, efectuată pentru înlăturarea unui hematom subdural. Aceasta e o afecţiune care apare, de obicei, la persoane trecute de 60 de ani. Iar mulţi dintre pacienţii diagnosticaţi cu această problemă suferă de alcoolism cronic. 

„Eu sunt cel care l-a internat, care l-a dus cu forţa la spital. Apoi, el nu avea cum să fie mutat la neuropsihiatrie, aşa cum s-a sugerat, nu existau criterii medicale, în acest sens. Nici la un centru de reabilitare nu putea fi dus, era nevoie de acordul lui. În rest, sunt minciuni. N-a fost nicio eroare medicală. Diego a făcut stop cardiac, la pacienţii cu istoricul lui se întâmplă frecvent, e cauza cea mai comună de deces. S-a făcut totul pentru a reduce pericolul. Am prelungit şederea în spital cât mai mult posibil“, a adăugat Leopoldo Luque.

CITEŞTE ŞI:

Maradona lua medicamente cu pumnul: Lista completă a apărut în presă şi i-a şocat pe medici

Poliţia a venit pe neaşteptate, dar am deschis uşa şi am dat toate informaţiile, nu ascund nimic. Ştiu ce am făcut, ştiu că am făcut totul pentru Diego. Leopoldo Luque medic  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite