Verdasco fixează ţinta pe Zverev, după ce a învins deja un favorit la Australian Open. CV-ul care promite un super-meci

Verdasco fixează ţinta pe Zverev, după ce a învins deja un favorit la Australian Open. CV-ul care promite un super-meci

Începând cu 2013, Fernando Verdasco a reuşit să se înfrupte din lista cu capi de serie la turneele de Mare Şlem an de an, fără excepţie. Joi, spaniolul şi-a făcut „norma“ anuală: cu 41 de lovituri câştigătoare, l-a învins pe favoritul 26, Nikoloz Basilashvili, 4-6, 7-6(5), 6-4, 6-4, asigurându-şi un loc în turul trei la Australian Open.

Ajuns pe locul 51 ATP, stângaciul Verdasco păstrează aceeaşi forţă devastatoare în forehandul său, chiar dacă genunchii îi sunt, ambii, bandajaţi.

Fanii tenisului vor avea parte de un super-duel pentru optimi: Fernando Verdasco îl va înfrunta pe al şaptelea favorit, Alexander Zverev, pe care l-a învins deja o dată în Grand Slam-uri, la Roland Garros 2017.

Scorul la „directe“ este 2-2. Iar motive pentru a suspecta că vom vedea un meci mare - multe. Zverev a reuşit o regrupare formidabilă după ce la ATP Cup nu a câştigat decât un singur set în trei partide. Este însă pentru prima dată de la US Open 2018 încoace când neamţul trece de primele două tururi la un Grand Slam fără set pierdut. Cecchinato şi Gerasimov, din a doua jumătate a primei sute mondiale, l-au împins în prelungirile seturilor la Melbourne, fără să puncteze însă decisiv pe tabelă. Zverev a făcut uitată regula de la ultimul US Open, unde a avut nevoie de decisiv pentru a câştiga fiecare dintre primele trei meciuri.

Per total, 2019-le său pusese semnul egal între evoluţiile lui Zverev în Grand Slam-uri şi noţiunea de nesiguranţă, neamţul repurtând doar trei victorii din 10 în minimum de seturi. Dintr-un total de 50 de meciuri disputate în Grand Slam-uri de Zverev până la startul Australian Open 2020, 17 au ajuns în decisiv, alte 15 fiind decise după patru seturi

Va fi interesant cum va arăta Zverev în faţa unui jucător care de-a lungul anilor şi-a decorat cariera cu scalpuri impresionante în Grand Slam-uri, dacă va reuşi sau nu să confirme evoluţia din primele două meciuri.

Verdasco l-a învins deja pe Zverev în Grand Slam-uri

Roland Garros 2017 a fost primul turneu la care Zverev s-a aflat printre primii zece capi de serie. A fost chiar Verdasco cel care l-a învins, în meciul inaugural, în patru seturi (6-4, 3-6, 6-4, 6-2).

De-a lungul anilor, Verdasco a reuşit meciuri mari la Australian Open, tăind în carnea vie a capilor de serie:

  • 2-6, 6-1, 1-6, 6-3, 6-4 în faţa lui Andy Murray (favorit 4), în optimi, în 2009
  • 7-6(2), 3-6, 6-3, 6-2 cu Jo Wilfred Tsonga (favorit 5), în sferturi, în 2009
  • 7-6, 4-6, 3-6, 7-6, 6-2 cu Rafael Nadal (favorit 5), în turul 1, în 2016
  • 6-1, 7-5, 7-5 cu Roberto Bautista Agur (favorit 20), în turul 1, 2018

Sâmbătă vom afla dacă numele lui Zverev se adaugă pe listă.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: