Vărzaru, peste Chivu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Vărzaru (centru) a avut un an de excepţie în care cea mai mare realizare a sa a fost câştigarea Ligii Campionilor cu Viborg
Cristina Vărzaru (centru) a avut un an de excepţie în care cea mai mare realizare a sa a fost câştigarea Ligii Campionilor cu Viborg

Căpitanul naţionalei feminine de handbal a fost ales „Sportivul anului 2010“ în urma voturilor exprimate de către cei care au vizitat site-ul www.adevarul.ro. Rezultatele deloc promiţătoare ale naţionalei de fotbal l-au aruncat pe Cristi Chivu, campion al lumii, al Europei şi al Italiei cu Inter Milano, pe locul patru.

În urmă cu o lună, vizitatorii site-ului www.adevarul.ro erau invitaţi să voteze sportivul român al anului 2010. Au fost nominalizaţi opt campioni în şapte sporturi diferite - Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi au concurat împreună, la canoe -, iar majoritatea sufragiilor (72,03%) s-au îndreptat spre Cristina Vărzaru.

Căpitan al naţionalei feminine de handbal, extrema lui Viborg a fost un simbol al jucătoarelor care au câştigat medalia de bronz la Campionatul European din Danemarca şi Norvegia.

Iar voturile s-au îndreptat către ea deşi s-a accidentat la picior şi nu a putut evolua în a doua fază a competiţiei şi în partidele care au stabilit ordinea primelor patru clasate (în sondajul nostru a fost nominalizată înainte de debutul competiţiei).

Iar dacă reuşita de la CE a împărţit-o cu ale sale colege de lot, câştigarea Ligii Campionilor cu Viborg a reprezentat o izbândă unică în acest an pentru o handbalistă din România - este adevărat, componentele Oltchimului au fost foarte aproape de a o reuşi.

Bute, entuziasmant

Locul 2 ocupat de Lucian Bute, în preferinţele celor care au votat, nu este nici el surprinzător. Pugilistul originar din Pechea (judeţul Galaţi)
şi-a apărat, din nou, titlul mondial la categoria supermijlocie în versiunea IBF. Iar maniera în care a făcut-o a fost entuziasmantă. În plus, Bute rămâne un tip comunicativ, atent cu imaginea lui.

Ana Porgras a prins podiumul

Ultima poziţie a podiumului i-a revenit tinerei Ana Porgras. Născută în Galaţi, gimnasta care a împlinit 17 ani la 18 decembrie a cucerit anul acesta, la Rotterdam, titlul mondial la bârnă. Ana este una dintre sportivele cu şanse la medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. În aceeaşi situaţie se află halterofilul Ninel Miculescu, campion al Europei şi medaliat cu argint la CM în 2010, la categoria 69 de kilograme, şi canoiştii Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi, campioni mondiali la 500 şi 1.000 de metri.

Oarecum surprinzător este locul 4 pe care a fost plasat căpitanul tricolorilor Cristi Chivu. Campion al lumii, al Europei şi al Italiei cu Internazionale Milano. Apărătorul originar din Reşiţa a fost retrogradat în preferinţele cititorilor din cauza rezultatelor deloc promiţătoare obţinute cu naţionala de fotbal.

A mai luat o cupă acum trei zile

Cristina Vărzaru ştia de sondajul nostru, iar rezultatul a făcut-o să fie foarte bucuroasă. „Sincer vorbind, nu mă aşteptam să fiu aleasă sportivul anului. Le mulţumesc celor care m-au votat", ne-a declarat jucătoarea Viborg-ului. Obişnuită să câştige, extrema este mulţumită de ceea ce a reuşit în 2010, însă crede că se putea mai mult, mai ales cu naţionala.

„Anul acesta a fost bun pentru mine. Totuşi nu s-a încheiat cum aş fi dorit. A fost şi accidentarea...E păcat că am pierdut semifinala cu Suedia. Bine că am câştigat bronzul, cu o victorie la Danemarca", a mărturisit Cristina Vărzaru, care consideră că, după retragerea ei, naţionala nu se va schimba.

„Federaţia se zbate foarte mult. Oltchim a investit în handbal. Acest sport are viitor la noi". La trei săptămâni după accidentarea suferită la CE, Cristina are încă probleme la picior. Cu toate acestea, la 28 decembrie, ea a câştigat Cupa Danemarcei cu Viborg. „E şi victoria mea, deşi nu am jucat. Am ratat doar finala".  

Cristina Vărzaru în 2010

-A obţinut medalia de bronz la Europene cu naţionala României.
-A ocupat locul 1 la Cupa Mondială.
-A câştigat Liga Campionilor cu Viborg.
-A fost golgheterul ediţiei 2009-2010 a Ligii Campionilor.

Tabel
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite