Varianta Olăroiu, criticată de oficiali saudiţi: „Nu e normal să se întoarcă aici, de unde a plecat cu scandal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa arabă susţine că Olăroiu va fi selecţionerul interimar al Arabiei Saudite, în luna ianuarie, la Cupa Asiei. Unii şi-au adus însă aminte că Oli nu s-a despărţit în condiţii prea bune de Arabia Saudită şi de Al-Hilal, în 2009.

Cosmin Olăroiu (45 de ani) a devenit unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din zona Golfului, unde activează cu succes din 2007. Aşa că nu duce lipsă de oferte, deşi nu trece momentat printr-o perioadă prea fastă cu Al Ahly, campioana en-titre din Emiratele Arabe Unite, acum pe locul 8, după 11 etape, la opt puncte de liderul Al Jazira. Mai multe site-uri arabe au scris că Oli îl va înlocui pe Lopez Caro pe banca naţionalei Arabiei Saudite, iar un oficial de la Al Ahly a confirmat negocierile, dar a anunţat că e vorba despre un mandat scurt, de interimar. 

„E adevărat! Am primit o cerere oficială din partea Federaţiei de Fotbal din Arabia Saudită pentru a-l ceda pe Cosmin pentru meciurile de la Cupa Asiei. Decizia noastră oficială va fi anunţată luni sau marţi“, a declarat Ahmed Al Khalifa, directorul executiv al clubului din Emirate. 

Olăroiu ar urma să conducă naţionala Arabiei Saudite la Cupa Asiei, între 9 şi 31 ianuarie, competiţie care se dispută în Australia. Saudiţii fac parte din grupa B, alături de Uzbekistan, Coreea de Nord şi China. 

Imediat după ce informaţia a circulat pe site-urile de sport arabe au apărut şi primele contestări ale sosirii românului. „Nu mi se pare normal să se întoarcă drept selecţioner într-o ţară pe care a părăsit-o cu scandal“, a criticat un oficial de la Al-Nassr Riad. 

În 2009, Oli a refuzat să poarte, după un meci, un tricou pe care era imprimată poza unui prinţ saudit, iar presa din Arabia Saudită a creat un veritabil scandal în jurul acestor imagini, care au dus în cele din urmă la despărţirea românului de Al-Hilal. 

În ciuda acestui incident, atât în 2010 cât şi în 2012 Olăroiu a mai fost ofertat de Al-Hilal, dar a preferat să continue în Emiratele Arabe.  

2007 este anul de când Olăroiu antrenează în zona Golfului. Le-a condus până acum pe Al Hilal (Arabia Saudită), Al Sadd (Qatar), Al Ain şi Al Ahli Dubai (ambele din Emiratele Arabe).

Citeşte şi 

Cosmin Olăroiu, selecţioner al Arabiei Saudite? Presa arabă îl anunţă interimar

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite