Van Persie vrea să plece de la Arsenal: atacantul ar putea câștiga dublu la Manchester City

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    Mediafax | Van Persie, aproape de un transfer
Mediafax | Van Persie, aproape de un transfer

Van Persie a anunțat că nu mai vrea să continue colaborarea cu Arsenal, dar clubul speră să se răzgândească.

La o săptămână după ce a declarat că nu mai vrea să audă de „tunari„, Van Persie pare tot mai aproape de ruptura de Arsenal, notează CorriereDelloSport.

Fotbalistul nu s-a ridicat la așteptările formației britanice și este în căutarea unei alte echipe. După ce i-a pierdut pe Nasri și Fabregas, Van Persie este următorul jucător de care Arsenal se desparte.

Van Persie a comentat situația pe site-ul său oficial: „Vreau să informez fanii cu privire la situația mea. Nu am vorbit până acum din respect pentru domnul Wenger și domnul Gazidis, dar pentru că se fac speculații în presă, mă simt dator cu o explicație. Prioritatea mea nu este să-mi prelungesc contractul cu Arsenal. Am avut un sezon grozav sezonul trecut, dar m-am gândit bine și am decis să nu îmi mai continui cu Arsenal. Suporterii au tot dreptul să fie dezamăgiți de decizia mea și le voi respecta mereu opiniile„, a declarat olandezul.

Cel mai probabil echipa britanică va încerca să-l vândă acum pe atacant, pentru a nu risca să plece liber de contract vara viitoare.

Arsenal nu a mai câștigat niciun trofeul în ultimele șapte sezoane, ultima victorie fiind în 2005, când și-a trecut în palmares Cupa Angliei. Arsene Wenger i-a achiziționat pe Olivier Giroud (Montpellier) și Lukas Podolski (FC Koln), ambii prezenți la Euro 2012

DailyMail nota cu doar câteva zile în urmă că oficialii lui Arsenal sunt de părere că Van Persie a dat comunicatul dintr-o strategie a agentului său, Kees Vos, pentru a primi un salariu mai mare în viitorul contract cu Arsenal. Olandezul a fost ofertat de echipa sa actuală cu un salariu de 8,5 milioane de euro pe an, plus un bonus de 6,3 milioane de euro.

Van Persie e dorit de Juventus Torino, Manchester United și Manchester City, aceasta din urmă oferindu-i un salariu aproape dublu față de cel de la Arsenal.

  • 2004 este anul în care Van Persie a sosit la Arsenal, fiind transferat de la Feyenoord contra sumei de 2,5 milioane de euro
  • 8 sezoane a jucat fotbalistul pentru Arsenal
  • 132 de goluri a marcat olandezul pentru echipa sa, în 279 de etape
  • 2 trofee a câștigat Van Persie cu Arsenal: Super Cupa Angliei în 2004 și Cupa Angliei în 2005
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite