Van Gaal, selecţionerul Olandei, „căpitan“ de barcă la „Parada Gay”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olanda este o ţară extrem de liberală. Are cartiere roşii, localuri unde se pot consuma droguri uşoare, iar căsătoriile între persoane de acelaşi sex sunt legale de aproape 20 de ani. Aşa că nu mai miră că preşedintele federaţiei de fotbal sau selecţionerul vor participa la „Parada Gay“.

Informaţia a apărut în presa olandeză şi a fost confirmată printr-un anunţ postat pe site-ul federaţiei de fotbal. 

„Antrenorii şi jucătorii au demonstrat că lumea noastră este un climat sigur şi deschis, în care oricine poate fi el însuşi“, a sunat o parte a comunicatului care poartă semnătura lui Michael van Praag, chiar preşedintele federaţiei. 

„Parada Gay“ are loc în acest an pe 3 august, la Amsterdam. Spre deosebire de alte oraşe din lume, la Amsterdam, evenimentul se desfăşoară în bărci, pe canalele oraşului.

Naţionala Olandei va participa, în premieră, la respectiva paradă, într-o barcă în care şi-au anunţat prezenţa Michael van Praag şi selecţionerul Van Gaal. 

Ceilalţi componenţi ai bărcii vor urma să fie anunţaţi în zilele următoare. În comunicatul de pe site-ul federaţiei nu apare, deocamdată, numele niciunui fotbalist. 

Olanda este lider în grupa D de la preliminariile CM 2014, grupa României. Batavii au 18 puncte după şase partide, şapte peste Ungaria şi opt peste România.

Doar trei fotbalişti şi-au recunoscut public homosexualitatea

Problema homosexualităţii în fotbalul profesionist este în continuare una delicată. În Germania, preşedintele federaţiei, Wolfgang Niersbach, i-a asigurat pe fotbaliştii gay de sprijinul său. Nu s-a înghesuit însă nimeni să-şi recunoască înclinaţia spre alte orientări sexuale decât cele majoritare. 

În luna martie, Robbie Rogers (25 de ani), fost internaţional american şi fost fundaş la Leeds, a anunţat pe o reţea de socializare că este gay, apoi şi-a pus punct carierei sportive. 

De-a lungul timpului, singurii fotbalişti care au mai recunoscut public că sunt homosexuali au fost Justin Fashanu, fost component al naţionalei de tineret a Angliei, şi Anton Hysen, fiul fostului jucător al echipei Liverpool Glenn Hysen. 

Primul s-a sinucis în 1998, la un an după ce şi-a încheiat cariera şi la scurt timp după ce-a fost anchetat în legătură cu o agresiune asupra unui minor de 17 ani. 

Potrivit biletului de adio, Fashanu se temea că nu va avea parte de un proces corect, din cauza istoricului său sexual. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite