Valerie Adams şi-a primit medalia de aur la 44 de zile după JO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valerie Adams * Foto: Reuters
Valerie Adams * Foto: Reuters

Neozeelandeza Valerie Adams a intrat astăzi, în posesia medaliei olimpice de aur la aruncarea greutăţii. Aceasta s-a produs la 44 de zile de la încheierea competiţiei şi la 18.000 de kilometri distanţă de Londra.

Clasată pe locul secund în finală, după belarusa Nadejda Ostapciuk (depistată pozitiv la controlul antidoping), Adams a primit medalia în cadrul unei ceremonii speciale desfăşurate la Auckland. Înconjurată de ceilalţi sportivi neozeelandezi medaliaţi la JO 2012, atleta de 27 de ani a urcat pe un podium şi a primit medalia din partea guvernatorului general Jerry Mateparae, înainte de a se intona imnul naţional. "Mulţumesc poporului neozeelandez pentru dragostea şi susţinerea pe care mi-au arătat-o", a declarat Adams, aproape să izbucnească în lacrimi în faţa a circa 2.000 de persoane.

Triplă campioană mondială şi campioana olimpică en titre la Londra, Valerie Adams a sperat să primească medalia imediat după Jocurile Olimpice, în Europa, când a concurat la etape din circuitul Diamond League. Ostapciuk a înapoiat-o abia săptămâna trecută, motiv pentru care Adams a fost nevoită să aştepte ceva până a ajuns la ea.

Ostapciuk (31 ani) a fost suspendată un an de agenţia antidoping din Belarus, după ce antrenorul său a recunoscut că a dopat-o fără cunoştinţa ei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite