Valentino Rossi a ieşit în decor cu Ferrari din cauza cauciucurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De nouă ori campion mondial la motociclism viteză, Valentino Rossi nu se pierde cu firea nici în momentele critice. Invitat să efectueze teste cu monopostul Ferrari, italianul a ieşit în decor, însă a rămas la fel de zâmbitor.

Echipat cu pneuri folosite în GP2, bolidul F2008 a părăsit circuitul din Montmelo, în apropiere de Barcelona, într-o curbă, pe finalul turului. După o pauză de circa o oră, Rossi a revenit în monopost şi a continuat să ruleze pe pistă, de această dată fără nicio problemă.

În total pilotul italian a parcurs 68 de tururi, iar astăzi el va reveni acolo. "Sunt mulţumit. Testele au fost reuşite chiar dacă suprafaţa a fost alunecoasă dimineaţa şi am avut ceva probleme din cauza cauciucurilor. După-amiază pista s-a uscat şi am reuşit să-mi ameliorez timpii", a declarat Rossi, al cărui record a fost de 1:25,2. Cel mai rapid pilot de Formula 1 pe circuitul iberic a fost Kimi Raikkonen, în 2008. La bordul unui monopost Ferrari finlandezul a acoperit un tur în 1:21,670.

Scuderia a vorbit deseori în ultimul timp despre introducerea celei de-a treia maşină în cursele de F1, propunerea fiind făcută şi pentru că ea şi-ar dori ca Valentino Rossi să-i fie pilot. Nici italianul nu respinge această posibilitate. "Sunt discuţii legate de a treia maşină. Este o ipoteză interesantă. Ar fi ceva benefic pentru Formula 1. Mai ales că ar fi posibil ca Rossi să participe la competiţie", a menţionat şi Stefano Domenicali, şeful echipei italiene.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite