Avem şi astfel de români. Valentin Lazăr, mijlocaş Dinamo: „Sper să picăm cu Portugalia şi să ne dea Ronaldo trei goluri. Eu nu ţin cu echipa naţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calificarea României la barajul pentru Mondialul din 2014 ne-a arătat două categorii de români. Unii care sunt atât de orbiţi de ura pe care o simt pentru Piţurcă, încât au ajuns să fie deranjaţi de victoriile naţionalei sub comanda sa. Apoi, îi avem pe acei oameni care nu simt nimic, de fapt, pentru România.

Dan Petrescu remarca, miercuri seară, ura nejustificată care există în jurul echipei naţionale. La 24 de ore după ce tricolorii au ajuns la barajul pentru Mondiale, fiind practic la două meciuri de prima lor prezenţă la un CM după 1998, senzaţia generală e una de nemulţumire, chiar furie, dacă te uiţi la anumite emisiuni televizate. Într-adevăr, jocul României lasă mult de dorit, dar, în acest moment, judecând strict după rezultate, n-avem ce să-i reproşăm lui Piţurcă.

După partida cu Estonia, au existat voci care au pus prezenţa redusă a spectatorilor în tribune pe seama faptului că România nu joacă nimic, iar fanii nu vor să-l vadă pe Piţurcă. Lucrurile stau însă altfel, în realitate. Aşa cum adevarul.ro a scris înainte de România - Estonia, românii nu mai sunt ataşaţi de prima reprezentativă, la fel pe vremea Generaţiei de Aur. Motivul? Nu neapărat lipsa rezultatelor, ci faptul că noţiunea de patriotism s-a pierdut undeva pe drum, odată cu trecerea anilor. Dovada cea mai bună? Discursul lui Valentin Lazăr (24 de ani), mijlocaş la Dinamo, după ce tricolorii au ajuns la baraj.

Ce a spus?

„Eu aş vrea să picăm cu Portugalia, să ne dea Cristiano Ronaldo trei goluri. Eu nu sunt suporter al echipei naţionale, eu ţin cu echipa mea de club“, a spus Lazăr pentru Mediafax. Deşi nu ţine cu România, paradoxal, anonimul fotbalist al „câinilor“ speră ca să fie chemat, cândva, la lot!

„Momentam eu nu sunt în situaţia de a mă gândi la echipa naţională, poate peste doi-trei ani“, e o altă afirmaţie făcută de Lazăr.

Dinu: „Patriotismul s-a pierdut“

Lazăr e legitimat la acelaşi club la care activează şi Cornel Dinu, fost fotbalist emblematic pentru România care, în perioada 1968-1981, a bifat 75 de selecţii şi şapte goluri la prima reprezentativă.

„Procurorul“ a fost mâhnit de declaraţiile date de Lazăr. „Copiii trebuie îndrumaţi, sentimentul patriotic s-a pierdut. Asta se petrece şi cu inconştienţa noastră caracteristică. În momentele importante, neamul nu este atent", a spus Dinu la Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite