Val uriaş de proteste ale ungurilor după sancţiunea dictată de FIFA: „Decizia e scandaloasă, facem iad!” Politicul este rugat să se implice în acest scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ungurii speră să înduplece FIFA şi să obţină anularea pedepsei dictate iniţial FOTO Adevărul
Ungurii speră să înduplece FIFA şi să obţină anularea pedepsei dictate iniţial FOTO Adevărul

După ce FIFA a decis ca meciul Ungaria – România să se joace fără spectatorii, maghiarii au stârnit un lanţ de proteste vehemente cu scopul de a pune presiune pe forul mondial fotbalistic pentru a schimba sancţiunea.

Meciurile dintre România şi Ungaria se joacă de fiecare dată sub presiune, iar înaintea unor astfel de dueluri tensiunea creşte la cote alarmante. În acest context, sancţiunea dictată de FIFA împotriva Federaţiei Ungare de Fotbal a pus şi mai mult paie pe foc. Astfel, partida care va avea loc în luna martie, în preliminariile Cupei Mondiale, este de aşteptată să se desfăşoare într-o atmosferă încinsă.

După aflarea veştii că stadionul Ferenc Puskas va fi gol la partida cu România, ungurii au început atacurile pe toate planurile. Presa s-a sesizat şi blamat pedeapsa dictată de FIFA, amintind de precedentele confruntări sportive dintre români şi maghiari, când ai noştri au scandat deopotrivă lozinci rasiste şi nu au fost pedepsiţi atât de aspru.

Mizează şi pe implicarea politicului

În tot acest val de proteste, a fost vehiculat şi numele premierului ungar Viktor Orban, de la care maghiarii aşteaptă să se implice în acest scandal pentru a aplana conflictul şi pentru a face ca decizia FIFA să fie schimbată. „Să intre în ring şi să folosească toate relaţiile politice şi diplomatice la îndemînă împotriva deciziei FIFA”, a spus liderul unui partid din Ungaria pe reţelele de socializare.

„Nu renunţaţi! Vom organiza o demonstraţie la stadion, ne strângem în faţa unor ecrane uriaşe ale căror costuri le suportăm noi. Facem iad!”, au sunat alte mesaje de încurajare ale unor politicieni pentru toţi iubitorii fotbalului din Ungaria.

Decizia definitivă, în 30 de zile

Sancţiunea dictată de FIFA împotriva federaţiei de fotbal din ţara vecină poate fi schimbată în maximum 30 de zile. Oficialii maghiari au făcut recurs la decizia forului mondial de fotbal şi aşteaptă ca pedeapsa să fie anulată de Comisia de Apel care va judeca acest caz.

La partida amicală dintre Ungaria şi Israel, disputată în august 2012, fanii maghiari au scandat lozinci antisemite la adresa jucătorilor israelieni. Din această cauză, FIFA a decis ca Federaţia Ungară de Fotbal să fie sancţionată prin disputarea unui meci fără spectatori şi cu amendă de 40.000 de franci elveţieni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite