Vaccinarea obligatorie, desfiinţată de tatăl lui Djokovici: Ce sfat i-a dat fiului său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak (stânga) şi Srdjan Djokovici
Novak (stânga) şi Srdjan Djokovici

Chiar dacă a avut COVID-19, în iunie 2020, liderul mondial trebuie să primească un ser aprobat împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2, dacă vrea să-şi apere titlul în primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie).

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a fost catalogată, la începutul anului 2021, drept o teorie conspiraţionistă. Acum însă, vorbim despre o decizie adoptată în tot mai multe ţări. 

Iar după o perioadă cu informaţii contradictorii, Australia a anunţat că toţi participanţii în primul Grand Slam al anului, fie că vorbim despre jucători, antrenori, spectatori sau cei din stafful competiţiei, trebuie să fie vaccinaţi cu schema completă, atunci când vor ajunge la Melbourne. Această decizie va lăsa, cu siguranţă, Australian Open fără nişte nume importante din lumea tenisului. Şi, foarte probabil, în capul listei absenţelor se va afla nimeni altul decât deţinătorul trofeului la masculin, Novak Djokovici (34 de ani).

Liderul ATP s-a arătat scârbit, după cum „Adevărul“ a scris aici, de ce a ajuns lumea în 2021, având un discurs acid, când a fost întrebat dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19. Iar acum, potrivit Eurosport, tatăl său, Srdjan, a atacat vehement vaccinarea obligatorie şi a spus că, în aceste condiţii, ar prefera ca fiul său să stea acasă decât să joace la Australian Open 2022.

Ce a spus Srdjan Djokovici?

*Dacă va merge sau nu la Melbourne… depinde dacă organizatorii vor decide că vor sau nu să-l aibă acolo pe marele lor campion, câştigător a 9 titluri. Bineînţeles că Nole îşi doreşte să fie prezent pentru că e un atlet desăvârşit şi pentru că există o mulţime de sârbi stabiliţi acolo care de abia aşteaptă să-l vadă şi să-l susţină. Se va întâmpla asta? Cu tot acest şantaj şi condiţiile imposibile, probabil că nu va merge acolo. El e fiul meu, eu n-aş merge în locul lui, dar el ia decizia finală, bineînţeles.

20 de titluri de Grand Slam a câştigat Novak Djokovici până acum. La Australian Open s-a impus de nouă ori, în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite