Va fi sau nu introdus sistemul Goal-Line Technology? Blatter e de acord, Platini e împotrivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    Mediafax | Față în față: Michel Platini vs. Joseph Blatter
Mediafax | Față în față: Michel Platini vs. Joseph Blatter

Consiliul FIFA prezidat de Joseph Blatter hotărăște joi dacă se va utiliza Goal-Line Technology în fotbalul modern. Deși șeful FIFA susține folosirea noii tehnologii în arbitrarea meciurilor, acesta trebuie să-l convingă pe președintele UEFA, Michel Platini, care se opune cu vehemență.

Dezbaterile pro și contra folosirii tehnologiei pe linia porții se vor finaliza joi. FIFA va decide dacă va fi sau nu utilizată noua tehnologie în fotbalul modern.

Michel Platini, președintele UEFA, este cunoscut pentru vehemența sa împotriva folosirii Goal-Line Technology (GLT).

Eu nu sunt împotriva tehnologiei pe linia porții, sunt împotriva introducerii tehnologiei pentru că nu se va opri aici. Va continua. De ce să nu fie și o tehnologie pentru ofsaid?! Unde se va opri?” și-a motivat Platini poziția fermă.

Președintele UEFA afirmă că peste 1.000 de meciuri au fost arbitrate de cinci persoane fără să fie probleme, drept pentru care nu este nevoie de o schimbare. Sistemul cu arbitri suplimentari a fost introdus în Liga Europa și Liga Campionilor de către Michel Platini.

Joseph Blatter, președintele FIFA, este de altă părere: „Tehnologia pe linia porții nu mai este o posibilitate, este o necesitate.

În urma încheierii testelor, ne așteptăm ca una sau mai multe companii vor îndeplini criteriile și vom putea trece la sistemul acesta începând cu luna iulie",  a comentat situația Alex Horne, secretarul general Football Association.

Două sisteme au fost testate, unul britanic, denumit Hawk-Eye, bazat pe camere și unul danez-german, GoalRef, care utilizează câmpuri magnetice.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite