Usain Bolt stabileşte un nou record mondial pentru cursa indoor de 100 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jamaicanul Usain Bolt a alergat sâmbătă seara în cursa de 100 de metri a Memorialului Kamila Skolimowska, de la Varşovia, acesta reuşind cel mai bun timp al său din acest sezon, 9.98 secunde, precum şi un nou record pentru cursă indoor.

Atletul jamaican nu a avut nicio problemă în acestă probă. Bolt a dominat cursa cu autoritatea, deţinătorul recordului lumii, 9,58 secunde, devansându-i pe ceilalţi competitori în mod clar. Prin timpul scos sâmbătă, jamaicanul a îmbunătăţit cel mai bun timp pentru cursele indoor de 100 de metri, precedentul record fiind deţinut de namibianul Frankie Fredericks, 10,05, în 1996.

Acoperişul stadionului din capitala Poloniei a fost tras sâmbătă, din cauza ploii. A fost doar a doua cursă a sezonului pentru sprinterul din Caraibe, care n-a coborât sub 10 secunde pe Copacabana, acum două săptămâni, când a scos un timp de 10,06.

Bolt va alerga joi, la Zurich, într-o reuniune la care i-a invitat să participe pe toţi cei 8 finalişti de la Campionatul European. Printre aceştia este şi românul Cătălin Cîmpeanu.

Citeşte şi:

Oamenii de ştiinţă consideră că pot explica viteza lui Usain Bolt printr-un model matematic

Cercetătorii de la Universitatea Autonomă din Mexic susţin că modelul lor poate explica puterea şi energia pe care o dezvoltă Usain Bolt pentru a depăşi frânarea cauzată de rezistenţa aerului şi datorată datelor sale antropometrice.

Jamaicanii rămân cei mai rapizi oameni din lume. Au luat şase medalii de aur la Mondialele de al Moscova, unde în competiţia pe echipe a câştigat Rusia

Campionatele Mondiale de Atletism s-au încheiat ieri la Moscova, fără ca sportivii români să prindă vreun loc pe podium.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite