Urmează vaccinarea obligatorie a fotbaliştilor: Cum e justificată decizia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccin

De la începutul pandemiei, au fost, cu siguranţă, mii de sportivi de performanţă care au contractat noul coronavirus. Şi numărul cazurilor grave se pot număra pe degetele mâinilor.

Sportivii de performanţă au fost primii care au învăţat să convieţuiască, zi de zi, cu COVID-19. După o perioadă de panică, la începutul pandemiei, când competiţiile s-au oprit, integral, începând cu luna mai, situaţia s-a schimbat radical.

Nemţii au dat tonul, repornind Bundesliga, primul campionat major din lume care s-a reluat. Iar apoi au urmat şi altele. Şi nu doar întrecerile fotbalistice, ci şi cele pentru sporturile de contact, care, la un moment dat, erau considerate mai periculoase. Asta pentru că, atât comunitatea medicală, cât şi sportivii s-au convins că infectările sunt inevitabile, dar nu vor produce formele grave ale bolii în rândul atleţilor. 

Chiar şi aşa, Italia e prima ţară în care e posibil să înceapă, în curând, o campanie masivă de vaccinare a fotbaliştilor. Potrivit Telekom Sport, care citează Football Italia,  Francesco Braconaro, membru în comisia medicală a Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), a declarat că toţi jucătorii profesionişti ar trebui vaccinaţi împotriva coronavirusului.

Ce a spus Francesco Braconaro?

*Vaccinarea tuturor jucătorilor profesionişti din Italia e o ipoteză care categoric trebuie evaluată. Pentru că e o problemă de sănătate publică, iar fotbalul e o comunitate limitată. Ar fi fără sens ca unii să fie vaccinaţi şi alţii nu. 

*Sunt de acord cu preşedintele Lega Pro, Francesco Ghirelli, care spune că toţi jucătorii ar trebui să fie obligaţi să se vaccineze. Aş spune acelaşi lucru şi pentru medici. 

*Având în vedere ce am trăit în ultimele zece luni, nu există alternativă. N-am discutat problema vaccinului în comisie, dar cred că e o idee bună ca toţi fotbaliştii profesionişti să fie vaccinaţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite