UPDATE VIDEO Ofiţerul de presă al lui Utrecht: "Problema e dacă va mai juca fotbal vreodată"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul român al echipei olandeze FC Utrecht, Mihai Neşu, a fost transportat, marţi dimineaţă, cu o ambulanţă la spital, după ce s-a ciocnit în timpul antrenamentului formaţiei sale cu coechipierul său, Alje Schut, informează site-ul oficial al grupării batave.

UPDATE ora 13.00 / Situaţia lui Neşu, chiar dacă este stabilă, nu e dintre cele mai bune. "Problema e dacă va mai juca fotbal vreodată, nu când va reveni pe gazon", a precizat pentru GSP.ro ofiţerul de presă al celor de la Utrecht, Marcel Paapst.

UPDATE ORA 21.00 / Operaţia lui Neşu s-a încheiat după aproximativ şase ore, aşa cum ne-a declarat Mircea Neşu, tatăl fotbalistului: "Mihăiţă a ieşit din operaţie. Medicii nu pot da deocamdată un verdict"

UPDATE / ORA 20.45 Foeke Booy, directorul tehnic al lui Utrecht, a oferit o primă declaraţie privind starea de sănătate a lui Neşu. "Are cel puţin o vertebră fracturată. Jucătorul îşi simte puţin mâinile şi picioarele", a spus oficialul olandez.

UPDATE ORA 17. 41 Doctorul echipei naţionale, Pompilu Popescu, este rezervat în privinţa unui verdict pentru jucătorul român. "Depinde la ce nivel e, eu nu ştiu acum despre ce e vorba. Este premature să ne pronunţăm. Vertebra are corp, are apofize transverse, are apofize spinoase.De aici rezultă gravitatea. Poate fi de la paralizie până la o imobilizare de o lună. Nu se poate vorbi de o recuperare rapidă, o să-i ia ceva luni. În cel mai bun caz poate reveni peste o lună, două, ăsta fiind cel mai optimist pronostic", a declarat Pompiliu Popescu pentru Adevărul.

UPDATE ORA 17.30 Foşti colegi cu Neşu, la Steaua, Adrian Neaga şi Petre Marin au comentat accidentarea suferită de "Bichon". "E prima oară când aud. Îmi pare foarte rău pentru el. Sper să se facă bine cât mai repede. E puternic, va trece peste asta", ne-a spus Neaga. "Nu pot să cred! Habar nu aveam. Vai, ce rău îmi pare! Am avut şi eu o accidentare în zona cervicală, dar n-am avut nevoie de operaţie. Îmi pare tare rău, mai ales că, din câte ştiu, e pe final contract, iar olandezii ziceau că are salariu mare. Mare păcat, sper să fie bine, să nu se pună problema de paralizie", a spus pentru "Adevărul" şi "Jair". George Ogăraru a transmis şi el un mesaj emoţionant: "Nu ne rămâne decât  să ne rugăm pentru el în acest moment!", a spus Ogararu pentru www.sport.ro

Şi Steaua a emis un comunicat de susţinere pe site-ul oficial:

"Sperăm ca Mihăiţă Neşu să-şi revină cât mai repede, iar clubul nostru îi transmite pe această cale însănătoşire grabnică şi să se întoarcă cât mai repede pe terenul de fotbal.", scrie pe FCSteaua.com

UPDATE ORA 17. 22 Conform RTV Utrecht, înainte ca maşina salvării să-l ia pe Mihăiţă pentru a-l transporta la spital, fotbalistul le-ar fi spus coechipierilor că nu-şi simte corpul de la bărbie în jos. A fost momentul în care mai mulţi colegi aflaţi în complexul de la Zoudenbalch au început să plîngă!

UPDATE ORA 17.00 / Mihăiţă Neşu se află în sala de operaţie a Spitalului Universitar din Utrecht de aproape patru ore. O echipă de cinci medici se ocupă de starea fotbalistului.

Sursa citată nu precizează gravitatea accidentării lui Mihai Neşu, dar notează că investigaţiile ulterioare de la spital vor stabili natura acesteia. Presa batavă scrie că accidentarea lui Neşu ar putea fi una destul de gravă.

Conform site-urilor de suporteri şi a martorilor prezenţi, Neşu s-a accidentat după o coliziune cu fundaşul Alje Schut, iar staff-ul medical al lui Utrecht se teme de o accidentare extrem de gravă, la coloana vertebrală, care i-ar putea atrage paralizia.

De asemenea, câţiva colegi ai lui Mihăiţă Neşu ar fi început să plângă în tribunele complexului Zoudenbalch.

Tatăl fotbalistului, fostul mare arbitru Mircea Neşu, el însuşi medic (specializarea balneo-fizio-terapie), a aflat de la "Adevărul" despre grava accidentare a fiului său. "Am vorbit cu soţia lui, Maria, care e în Olanda. Mihăiţă e deja în operaţie", ne-a declarat ulterior printre lacrimi Mircea Neşu.

"Eu şi soţia mea, Monica, ne rugăm non-stop. Aş fi preferat să păţesc eu ceva în locul lui Mihăiţă", a completat Mircea Neşu, conştient de gravitatea situaţiei.

image

Imaginea cu ambulanţa venită să-l transporte pe Neşu la spital / Sursa foto: www.infostradasports.com

Presa din Olanda anunţă că verdictul medicilor este unul grav: vertebră ruptă în zona superioară a coloanei verterbrale. "Aşteptăm operaţia, iar în funcţie de asta vom putea estima şi perioada de convalescenţă pentru Mihai", a anunţat doctorul echipei batave.

Mihai Neşu a fost transferat în 2008 de la Steaua, la echipa olandeză, Utrecht. Acolo a fost declarat "cel mai bun fundaş stînga din Olanda", în 2008.

Fotbalistul are 86 de meciuri în Liga 1, un gol marcat şi opt selecţii la echipa naţională.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite