UPDATE / Medicii olandezi sunt reţinuţi în legătură cu viitorul lui Neşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia fotbalistului român Mihăiţă Neşu este în continuare neclară. Până la aflarea unui verdict din partea medicilor, oficialii clubului FC Utrecht sunt extrem de neliniştiţi. Deşi echipa olandeză mai are un meci de campoionat de jucat, duminică cu Alkmar, nimănui de la club nu-i mai stă mintea la fotbal. Fanii batavilor au anunţat că vor face până duminică un steag tricolor pe care vor imprima chipul lui Neşu.

UPDATE ORA 21.10 / Medicii olandezi sunt reţinuţi în legătură cu viitorul lui Neşu

"Operația a fost un succes, Mihai poate vorbi, dar starea lui este nesigură momentan. Mihai are nevoie de recuperare acum. Doctorul nu s-a putut pronunța în legătură cu ce-i rezervă viitorul. Mihai nu-și poate folosi mâinile sau picioarele în momentul de față, ceea ce este normal după așa un accident, a medicul", a declarat, pentru Adevărul, Fooke Booy, directorul tehnic al FC Utrecht.
El a adăugat că, dacă fizioterapia va da rezultate într-o săptămână, poate că atunci doctorii se vor putea pronunța în legătură cu posibilitatea ca el să mai poată juca."Vom vedea dacă mai poate juca când își revine după traumă, depinde dacă îl va afecta sau nu. Nimeni nu știe mai mult, nici măcar doctorul, am vorbit astăzi cu el mai mult la telefon și mi-a spus exact aceste lucruri", a adăugat Booy.

image

Neşu e costisitor pentru că nu e considerat european

Directorul tehnic al clubului FC Utrecht avusese de curând o întâlnire cu Mihai Neșu și managementul clubului, în care aceștia îl încurajau să se gândească la posibilitatea de a părăsi clubul, pentru că că jucătorul roman era prea costisitor pentru ei. FC Utrecht are dificultăţi financiare, iar fotbaliștii români nu sunt considerați jucători europeni. "Singurul motiv este că trebuie să plătim foarte mult pentru Mihai, pentru că în fotbalul din Olanda, el este considerat non-european, însă am vorbit doar despre o posbilitate, nu o obligație să-l transferăm. Toate acestea numai contează, însă acum, suntem alături de familia lui Mihai și ne rugăm pentru ei", a adăugat directorul tehnic.

Salariul lui Neșu este de 528.000 de euro pe sezon, mai mare decât cel al jucătorilor europeni. "Îl păstram dacă nu găseam un club la care să-I convină să fie transferat, este un jucător foarte bun și foarte important pentru noi", a mai spus Booy.

UPDATE ORA 20.45 Arno Hoonake, 27 de ani, şeful suporterilor din Utrecht, pentru „Adevărul“:

"Este groaznic, este o a doua mare pierdere într-o perioadă relativ scurtă. Acum 6 ani l-am pierdut pe Di Tommaso, care a făcut atac de cord în somn. Mihai este un jucător foarte important pentru noi. Este un tip foarte de treabă, mereu e drăguț și vorbește cu noi și copiii îl plac foarte mult".

700 de fulare cu numele lui NEŞU

Hoonake corrodonează suporterii FC Utrecht pentru a produce peste 750 de fulare ale clubului cu numele și poza lui Mihai și cu steagul României. O echipă de suporteri va vinde celor 24.000 de fani Utrecht care vor fi prezenți la meciul de duminică fularele, fiecare la un preț de 5 euro. Banii strânși, câteva mii de euro, vor fi donați familiei lui Neșu. "Astăzi am fost foarte ocupați cu confecționarea fularelor și cu organizarea unei acțiuni majore pentru ziua de duminică. Neșu este unul dintre cei mai buni jucători ai noștri și noi suntem acolo pentru el și pentru familia lui", a spus Hoonake.

Utrecht nu joacă duminică pentru Liga Europa, ci pentru Neşu

Acțiunea, realizată cu sprijinul clubului care organizează toate deplasările suporterilor va fi o surpriză la care vor participa zeci de mii de oameni. "Nu pot să dau niciun detaliu. Dar tot ce pot să spun este că avem un buget foarte mare pentru ce am organizat", a mai spus Hooneke. Meciul de duminică nici nu mai contează. "În mod normal sunt extrem de supărat când pierdem un meci, însă acum nu-mi mai pasă. Duminică se joacă nu pentru European League, ci pentru Neșu. Tot ce vrem este să-l răsplătim cum putem pentru tot ce a făcut pentru noi. sâmbătă ne ducem cu toții la antrenament pentru a-i susține pe jucători, prentu că știm cât de afectați sunt de groaznicul accident", a mai spus şeful suporterilor.
Olandezul Alje Schut, care a intrat în Mihai Nşeu este devastat, mai spune Hooneke, la fel ca noi toți. Nimeni nu dă vina pe el, a fost un accident.

„Neşu este conştient şi poate vorbi"

UPDATE ORA 19.00 Directorul tehnic al FC Utrecht, Foeke Booy, a declarat azi că starea fundaşului român Mihai Neşu este stabilă, acesta fiind conştient şi putând vorbi, informează site-ul oficial al formaţiei batave. „Ce s-a întâmplat cu Mihai este o tragedie personală. Starea lui e stabilă. Este conştient şi poate vorbi. Pentru FC Utrecht, viaţa este prioritară acum, apoi vine sportul", a spus Booy. El a anunţat că gruparea olandeză îl va sprijini atât pe Neşu cât şi pe familia acestuia. Mihai Neşu a fost supus, marţi, unei intervenţii chirurgicale de cinci ore, în care i-a fost refăcută o vertebră fracturată din zona cervicală. Medicii au afirmat că operaţia lui Neşu s-a încheiat cu succes, dar nu pot preciza deocamdată cum va evolua starea de sănătate a jucătorului.
Booy a menţionat că sportul trebuie totuşi să continue şi a făcut apel la jucătorii olandezi să lupte pentru a câştiga meciul de duminică, din campionat, cu AZ Alkmaar.

Neşu: „Nu-mi mai simt corpul!"

VIDEO Ofiţerul de presă al lui Utrecht: "Problema e dacă va mai juca fotbal vreodată"

Schut, devastat. „A plâns toată ziua. Se simte vinovat pentru ce i s-a întâmplat lui Mihai“

Accidentul lui Neşu a întristat întreaga suflare a echipei de fotbal FC Utrecht. De la primul om din club şi până la magazioner, toată lumea aşteaptă acum cu mari emoţii verdictul medicilor în cazul lui Neşu. Dacă ieri, în România, a ajuns informaţia potrivit căreia Neşu s-ar fi lovit la coloană după un duel la cap cu un coleg, Harry van Dam, ofiţerul de presă al clubului olandez, ne-a oferit azi mai multe detalii şi ne-a explicat de fapt cum s-a petrecut îngrozitoarea lovitură. „Nu a fost vorba despre nicio lovitură la cap. Mihăiţă a făcut o alunecare, în stilul lui, la Schut, fotbalist care are 1,92 metri dar şi 94 de kilograme, iar uriaşul în cădere a căzut peste Neşu, care s-a lovit foarte rău la gât. După accident, şi după ce a realizat gravitatea lovituriii, Schut a plâns toată ziua. Nici n-a vrut să mai mânânce. Se simte vinovat pentru ce i s-a întâmplat lui Mihai“, a spus Van Dame pentru „Adevărul“.

Nu numai oficialii clubului din Utrecht sunt alături de internaţionalul român în vârstă de 28 de ani, ci şi fanii trupei batave. Aceştia vor să afişeze la meciul de duminică din campionat (care este şi ultimul) cu AZ Alkmar un steag uriaş în culorile ţării noastre, care să aibă în mijloc chipul lui Neşu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite