UPC le bagă fotbal pe gât abonaţilor: ce decizie a luat operatorul de cablu şi ce pot face oamenii pentru a scăpa de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În România, dacă nu eşti atent, rişti să plăteşti şi pentru un serviciu pe care nu l-ai solicitat. O dovadă e strategia pe care au adoptat-o cei de la UPC.

Vânzarea drepturilor TV pentru următorii cinci ani de Liga I s-au făcut în condiţii dubioase. Practic, LPF a cedat aceste drepturi către firma Intel Sky Broadcasting, fără a organiza vreo licitaţie, aşa cum s-a făcut în anii trecuţi. Această firmă a „descărcat“ meciurile din Liga I la posturile Look TV şi Look Plus.

Odată cu această mutare, cele două posturi amintite au solicitat ieşirea din „must carry“, care le includea în lista obligatorie pentru fiecare operator şi au solicitat tarife pentru retransmisie. Dacă cei de la RCS&RDS n-au dorit să negocieze cu Intel Sky Broadcasting, în schimb, UPC a ajuns la o înţelegere cu deţinătoarea drepturilor TV pentru Liga I.

Dacă nu spui că nu vrei extraopţiunea, o plăteşti

La data de 6 iulie, UPC a explicat printr-un comunicat de presă că abonaţii firmei nu vor plăti nimic suplimentar pentru a vedea partidele din campionatul românesc. 

„Dorim să precizăm că pachetul de bază de televiziune UPC include canalul Look Plus, post TV care va difuza aproximativ jumătate din meciurile din Liga 1. Astfel, ne asigurăm că toţi clienţii noştri se vor bucura, fără cost suplimentar, de o mare parte din meciurile din Liga 1 şi Cupa Ligii.

Am creat totodată o extraopţiune care se adresează acelor clienţi care doresc să aibă acces la toate meciurile din cele două competiţii. UPC pune la dispoziţie, într-un pachet separat, întregul conţinut fotbalistic (Look TV, Look TV HD şi Look Plus HD), pentru preţul de 10 lei lunar“, a anunţat UPC.

Numai că acum, operatorul de cablu a venit cu o decizie bizară. Abonaţii vor vedea, începând din lunea iulie, toate posturile care vor transmite meciurile din competiţiile interne. În această lună, oamenii nu vor plăti nimic în plus pentru această extraopţiune care s-a activat, fără ca ei să fie întrebaţi.

Totuşi, începând din luna august, fiecare abonat va plăti cu 10 lei în plus la factură, dacă nu va solicita dezactivarea extraopţiunii amintite.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite