Unul dintre cele mai importante turnee de tenis, oprit până la apariţia unui vaccin anti-coronavirus?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O informaţie venită pe surse anunţă că proprietarul unuia dintre cele mai importante turnee din tenisul profesionist, Larry Ellison, nimeni altul decât fondatorul Oracle, s-ar opune organizării competiţiei de anvergură pe care o patronează până la apariţia unui vaccin anti-coronavirus.

Ziare.com citează presa din Rusia, care îşi bazează articolul pe dezvăluirea unei bloggeriţe din Canada, Stephanie Myles. Aceasta a publicat recent o carte despre victoria Biancăi Andreescu la US Open - „She, the north“  şi este gazda unui blog canadian specializat pe tenis - Open Court, ceea ce îi conferă o oarecare credibilitate.

Potrivit surselor lui Myles de la Indian Wells, proprietarul turneului, Larry Ellison, şi-ar fi exprimat către apropiaţi convingerea că următoarea ediţie a turneului californian ar trebui să aibă loc doar în momentul în care se va fi găsit deja un vaccin împotriva noului coronavirus. Evident, motivul este legat de siguranţa jucătorilor.

Planuri bulversate pentru US Open 2020 şi un restart amânat la infinit?

Din păcate, data apariţiei unui vaccin anti-COVID-19 este necunoscută şi aproape imposibil de prezis cu exactitate. Cele mai optimiste scenarii prevăd obţinerea unui vaccin până la finalul acestui an, iar multe altele presupun că abia peste un an şi jumătate ar putea apărea un astfel de vaccin. Iar cel mai pesimist scenariu spune că s-ar putea ca acest necesar vaccin să nu apară niciodată!

Implicaţiile unei astfel de poziţii a lui Ellison sunt imense, mai ales în condiţiile în care în ultima lună s-a vorbit intensiv despre dorinţa USTA - forul guvernator al tenisului din Statele Unite - de a muta turneul de Mare Şlem de la US Open, din New York, tocmai în complexul de la Indian Wells.

Mai trebuie spus şi că turneul de tenis de la Indian Wells, considerat neoficial un al cincilea Grand Slam, a fost prima competiţie de anvergură amânată în luna martie din cauza noului coronavirus. Tradiţional, turneul WTA Premier Mandatory şi Masters-ul de 1000 de puncte din ATP de la Indian Wells se dispută anual în luna martie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite