Universitatea Craiova vrea să schimbe regulamentul din fotbalul românesc. Care sunt cererile oltenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii echipei Universitatea Craiova solicită Federaţiei Române de Fotbal modificarea Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF).

Universitatea Craiova propune mărirea numărului de jucători de rezervă, de la şapte la nouă, se arată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

„Universitatea Craiova a solicitat FRF modificarea ROAF. Clubul craiovean a cerut ca numărul de jucători înscrişi în raportul de arbitraj de fiecare club din Liga 1 să crească de la 18 la 20, cu consecinţa creşterii numărului jucătorilor de rezervă de la şapte la nouă jucători. 

De asemenea, s-a solicitat şi creşterea de la şase la opt a numărului de jucători formaţi la nivel naţional care urmează să fie înscrişi în raportul de joc pentru fiecare meci oficial din Liga I. Aceste modificări implică şi ajustarea băncilor pentru jucători de rezervă şi pentru persoanele oficiale. 

Dacă acestea sunt dotate în prezent cu 13 scaune care pot fi ocupate de şapte jucători de rezervă şi şase persoane oficiale, în situaţia aprobării solicitării Universităţii Craiova băncile de rezervă ale tuturor cluburilor din Liga I vor trebui să fie dotate cu 15 scaune, care vor fi ocupate de nouă jucători de rezervă şi şase persoane oficiale”, notează sursa citată.

Mai departe, cluburile din Liga I vor decide dacă propunerea venită din partea Universităţii Craiova va fi trimisă către forul românesc. Pentru background, site-ul LPF prezintă şi câteva exemple despre componenţa băncilor de rezervă din alte competiţii fotbalistice europene, mai exact în Champions League şi Europa League (şapte jucători de rezervă şi şapte persoane oficiale), Premier League (şapte jucători de rezervă şi şapte persoane oficiale), Bundesliga (nouă jucători de rezervă şi opt persoane oficiale), Primera Division (şapte jucători de rezervă şi şapte persoane oficiale) şi Serie A (12 jucători de rezervă şi şase persoane oficiale).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite