Universitatea Craiova, memoriu după meciul suspect Astra - FCSB. FRF a sesizat Comisia de Disciplină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FCSB - Universitatea Craiova  FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Derby-ul dintre FCSB şi Univesitatea Craiova, din etapa a 3-a din playoff-ul Ligii 1 Betano şi programat duminică de la ora 20:30, are parte un prolog incendiar, la Comisia de Disciplină a FRF.

În urma unui memoriu depus de clubul oltean, Federaţia Română de Fotbal s-a sesizat oficial în cazul meciului dintre Astra Giurgiu şi FCSB. Steaua a învins în etapa a doua, în deplasare, cu 2-0, în condiţiile în care echipa din Giurgiu îi datoreaza lui Gigi Becali 1,7 milioane de euro la ora jocului. Mai mult, victoria echipei anrenată de Teja a fost catalogată drept suspectă de foarte mulţi specialişti ai fotbalului autohtont, iar oltenii au cerut o anchetă oficială în cest caz

"Considerăm că existenţa unui contract de împrumut încalcă principiile de integritate a competiţiei, aşa cum sunt acestea definite prin Statutele şi Regulamentele Federaţiei Române de Fotbal. Este de notorietate şi de necontestat că George Becali e principalul finanţator al FCSB. Prin acordarea împrumutului, Becali a devenit şi finanţator al clubului Astra Giurgiu, fapt care îl aduce într-o evidentă poziţie de incompatibilitate, el fiind în măsură să influenţeze deciziile ambelor cluburi", se preciza în scrisoarea prin care Universitatea îi cerea Federaţiei să investigheze situaţia.  

Gazeta Sporturilor a scris în luna februarie despre existenţa unui împrumut de 300.000 de euro din partea bucureştenilor către giurgiuveni, la care se adaugă transferul pe datorie, un milion de euro, al atacantului Denis Alibec, revenit la Giurgiu după doar un sezon petrecut la FCSB.  

Becali: "O aberaţie"

Patronul FCSB, Gigi Becali, a reacţionat în stilul caracteristic după ce Comisia de Disciplină a FRF a fost sesizată de CSU Craiova „Nu cred că sunt multe de spus. Astfel de aberaţii nu ar trebui comentate pentru că asta sunt, poveşti. Eu nu am nicio legătură cu împrumutul, FCSB a împrumutat Astra cu acte, cu dobândă legală şi cu garanţii din banii de la Liga Profesionistă de Fotbal. Totul este clar ca lumina zilei şi toate actele sunt legale. Nici nu se pune problema să riscăm ceva, pentru că totul este făcut legal. Pe lângă garanţiile de la LPF, avem şi dobândă legală la acest împrumut. Ce să risc?”, a declarat Becali pentru Fanatik.

LPF şi FRF se contrazic

Cele două foruri care trag sforile în prima ligă de fotbal din România au poziţii antagonice în acest caz. În timp ce Liga Profesionistă, prin înregistrarea creanţei FCSB şi prin faptul că a girat împrumutul dintre cele două grupări, este parte din afacere, Federaţia Română de Fotbal contrazice acest demers, prin trimiterea cazului pe masa Comisiei de Disciplină.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite