Universitatea Craiova e „Ciuca“ bătăilor acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partida de la Craiova a fost una aprig disputată
Partida de la Craiova a fost una aprig disputată

Încurajată de 24.000 de suporteri, Ştiinţa nu a fost în stare decât să repete eşecul, 0-1, cu Vaslui, tot de pe teren propriu. Oţelul a profitat şi de eliminarea lui Ciucă. Moldovenii lui Dorinel Munteanu şi-au continuat jocul suprinzător de reuşit şi în Bănie. Maşina de fotbal a Galaţiului nu a făcut „pană” nici în faţa lui Victor Piţurcă.

„Campioana unei mari iubiri" împotriva unei posibile campioane la fotbal. „Mânjii" lui Dorinel şi-au dat, aseară, la Craiova, testul de maturitate. Până în etapele precedente au arătat că ştiu fotbal, se pricep să lovească mingea, însă era curios de observat cum reacţionează gălăţenii sub presiunea a 24.000 de spectatori.

Reacţia „oţelarilor" a fost de bun augur pentru tabăra moldoveană. Gabi Paraschiv şi ai lui au ţinut să arate încă din startul meciului că nu li s-au înmuiat picioarele. Au pus stăpânire pe joc şi şi-au creat şanse la poarta lui Stanca. Iar după doar 22 de minute au deschis scorul, profitând şi de o ieşire aiurea la ofsaid a defensivei gazdă. Silviu Ilie a scăpat singur cu portarul

Craiovei, l-a driblat şi a marcat în poarta goală. Tot stadionul a amuţit, iar lumânările aprinse în memoria maestrului Adrian Păunescu s-au stins într-un oftat general. Victor Piţurcă a încercat să le dea trezirea elevilor săi, i-a îndemnat să nu mai stea ca la priveghi în faţa gălăţenilor, însă asta parcă i-a inhibat şi mai mult pe „juveţi".

Ceea ce i-a permis Oţelului să se mai îndrepte o dată ameninţător spre careul craiovean, dar numai lipsa de inspiraţie a oaspeţilor a făcut ca scorul să nu ia proporţii. În repriza secundă, calvarul oltenilor a continuat.

Ciucă a luat „roşu" pentru un fault în poziţie de ultim apărător, la Râpă, fază în urma căreia Sălăgean a trăznit bara din lovitură liberă. Apoi, nervoşi, oltenii au intrat tare le adversari, fără să încerce ceva notabil în careul moldovenilor, în afara şutului slab al lui Dina, chiar în portar. Până la urmă, s-a dovedit că nu joacă nici publicul, nici antrenorul. Doar fiul antrenorului, care a trebuit să suporte, prin fluierăturile fanilor, toţi nervii oltenilor.

0-1

Univ. Craiova: Stanca - Dănănae, GămanCiucă, Bărboianu - D. Stoica - Wobay (Firţulescu 73), Prepeliţă, Gargorov (M. Costea
56), Dina - Al. Piţurcă (Gângio veanu 71). Antrenor: Victor Piţurcă

Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Perendija, Sg. Costin, Sălăgeanu - Neagu, Filip - Iorga (Antal 74), Viglianti, S. Ilie (Cojoc 90+1) - Paraschiv (Pena 81). Antrenor: Dorinel Munteanu

Gol: S. Ilie 22

Eliminat: Ciucă 62

Stadion „Ion Oblemenco": 24.000

Arbitru: Alexandru Tudor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite