Universiada de la Taipei: a venit şi a 11-a medalie pentru România

Universiada de la Taipei: a venit şi a 11-a medalie pentru România

Bernadette Szocs FOTO Getty Images

Sportiva Szocs Bernadette a obţinut, marţi, medalia de bronz în proba de simplu la tenis de masă, la Universiada de la Taipei, aceasta fiind a 11-a medalie pentru delegaţia României.

Szocs Bernadette şi-a asigurat medalia de bronz după ce a pierdut semifinala cu Jihee Jeon (Coreea de Sud), care s-a impus cu scorul de 4-0, iar ulterior a câştigat şi titlul mondial universitar.

Medalia de bronz obţinută de Szocs Bernadette este a 11-a pentru delegaţia României la Taipei. Anterior, medaliile au fost câştigate de ştafeta feminină de 400 metri (bronz, 3:34.16 minute), Alin Firfirică (argint la aruncarea discului, 61.13 metri), Bianca Răzor (argint la 400 metri, 51.97 secunde), Andrei Gag (bronz la aruncarea greutăţii, 20,12 metri), Alina Rotaru (aur la săritură în lungime, 6,65 metri), Alexandru Soare (argint la 10.000 metri, 29:12.76 minute), Larisa Iordache (aur la individual-compus şi sol, bronz la bârnă), respectiv de Andrei Muntean (bronz la sărituri).

România este reprezentată la Taipei de 91 de sportivi, care concurează la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo masculin, gimnastică artistică, scrimă şi judo.

În total, participă 7.639 sportivi, în 275 de evenimente care vor include 21 de ramuri sportive.

La ediţia din 2015, de la Gwanju (Coreea de Sud), România a obţinut 7 medalii (una de aur, trei de argint, trei de bronz), ocupând locul 29 în clasamentul pe naţiuni.

România a fost gazda ediţiei de iarnă a competiţiei, în 1951 (Poiana Braşov), şi a celei de vară din 1981 (Bucureşti).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: