Univ. Cluj - Dinamo 2-3: Veselovsky i-a înveselit pe „câini“. Ce prostie a făcut portarul şi de ce au „tremurat“ roş-albii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo s-a despărţit de jucătorii ei cu salarii mari, însă are maximum de puncte după două etape. Dacă în prima rundă n-avea cum să se împiedice de cea mai slabă echipă a Oţelului din ultimul deceniu, luni, bucureştenii au primit o mână de ajutor din partea unui adversar.

Nici nu începuse bine partida de pe „Cluj Arena“ şi gazdele au rămas în inferioritate numerică. Cosmin Matei a dejucat ofsaidul, a rămas singur cu Robert Veselovsky pe care l-a driblat scurt. Portarul slovac a comis însă o mare prostie, doborându-l în careu pe decarul „câinilor“. Rezultatul? Universitatea Cluj a rămas în zece oameni, încă din minutul 9, iar Matei a făcut ceea ce ar fi făcut şi fără faultul inutil al lui Veselovsky: a deschis scorul, ce-i drept din penalty-ul acordat de Cristi Balaj.

Nici în zece oameni însă, gazdele nu s-au predat, au presat Dinamo şi au fost răsplătite în minutul 26, atunci când Emil Ducu Nicu a restabilit egalitatea cu capul, după o lovitură liberă trimisă în careu. A fost nevoie de cel mai frumos gol al etapei pentru ca roş-albii să treacă, din nou, în avantaj. Lazăr a luat o acţiune pe cont propriu, a înaintat cu mingea la picior până în spatele careului, şi-a scos din joc adversarul direct cu un dribling scurt şi rapid, iar apoi a catapultat balonul la colţul lung printr-o execuţie superbă (33). Acelaşi Lazăr l-a servit perfect pe Bilinski, exact înainte de pauză, iar vârful „câinilor“ a punctat cu capul pentru 3-1 (45).

După pauză, Dinamo s-a mulţumit să-şi apere avantajul. O tactică din cauza căreia elevii lui Flavius Stoican au „tremurat“ pe final, după ce Boutadjine a redus din handicap (82). Peste câteva minute, clujenii au trecut pe lângă egalare, dar o minge expediată cu capul a căzut pe poartă, spre norocul lui Samoilă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite