Unirea stă o săptămână la Liverpool

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maftei (stânga, în săritură) rămâne titular şi în mandatul lui Levy
Maftei (stânga, în săritură) rămâne titular şi în mandatul lui Levy

Din cauza condiţiilor meteo din ţară, Unirea Urziceni va merge în Anglia cu şase zile înainte de meciul din şaisprezecimile Ligii Europa. Vremea nefavorabilă din România şi lipsa unor terenuri cât de cât practicabile au determinat conducerea Unirii Urziceni să ia o măsură specială: echipa va pleca de vineri la Liverpool.

Meciul cu englezii este programat joi, 18 februarie, dar ialomiţenii vor fi la faţa locului încă din 12 şi vor pleca pe 19, după meci.

„Dacă am rămâne în ţară, am pierde tot ce am făcut în Antalya", a fost justificarea lui Mihai Stoica pentru decizia luată. Meme a mai folosit metoda plecării într-un minicantonament înaintea unui meci important. În februarie 2003, Steaua, al cărui preşedinte era Stoica, a plecat în Olanda, pentru meciul cu Heerenveen, din „şaisprezecimile" Cupei UEFA, cu cinci zile înaintea partidei. Steliştii, antrenaţi pe atunci de Cosmin Olăroiu, au câştigat acea întâlnire cu 3-1.

Ialomiţenii s-au întors luni din cantonamentul din Turcia, unde au susţinut cinci meciuri de pregătire. Trei le-au câştigat cu scorul de 2-0 (cu FC Koper - Slovenia, cu Zoria Lugansk şi cu Dnepr - ambele din Ucraina), au încheiat unul la egalitate (0-0, cu Slovan Bratislava - Slovacia) şi au pierdut unul (0-1, cu FC Rostov - Rusia). Ieri, fotbaliştii lui Ronny Levy au avut liber, iar în următoarele două zile se vor antrena pe un teren sintetic din Bucureşti.

După stagiul de pregătire din Antalya s-a configurat şi o formulă de joc: Arlauskis - Maftei, Galamaz, Fernandes, Brandan - Marinescu, Pădureţu, Apostol, Frunză - Onofraş, Bilaşco.

Ce pot face ialomiţenii la Liverpool

Oraşul Liverpool, un important port maritim şi industrial, îi poate ademeni pe Galamaz şi compania cu o mulţime de atracţii turistice. Printre altele, ialomiţenii ar putea vizita celebrul Muzeu Beatles, statuia lui John Lennon, Catedrala Anglicană (cea mai mare din lume), Catedrala Metropolitană, cel mai vechi cartier chinezesc din Europa ori impresionantele clădiri georgiene şi victoriene.

„Cantonamentul poate avea efecte pozitive"

Psihologul Anca Vintzeanu a comentat ieri pe seama faptului că Urziceniul va sta şase zile în cantonament în Anglia înaintea meciului cu Liverpool. "În cazul în care jucătorii nu vor fi suprasolicitaţi cu antrenamente fizice, cantonamentul acesta mai lung va avea cu siguranţă efecte benefice. Fotbaliştii se vor putea concentra mai mult asupra jocului şi vor putea intra în atmosfera meciului", a spus Anca Vintzeanu.

Se stă câte două zile

La toate meciurile importante ale echipei naţionale sau la finalele jucate de Steaua în Cupa Campionilor Europeni s-a plecat doar cu două zile înaintea partidelor respective.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite