Ungurii uimesc Europa: Rezultat magnific obţinut de naţionala lui Szalai în preliminariile Euro 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă tricolorii au pornit cu stângul în preliminarii, în schimb, maghiarii tocmai au dovedit că îşi revin treptat şi cu fotbalul şi sunt capabili de a produce surprize mari.

În 1972, Ungaria termina pe locul 4 la Campionatul European. Apoi, 44 de ani de absenţă de la cea mai mare sărbătoare a fotbalului de pe continent! Până la Euro 2016, când Szalai şi colegii săi au făcut chiar o figură plăcută, înregistrând o victorie, două remize şi o înfrângere în patru meciuri, oprindu-se în 16-imi, după un 0-4 cu Belgia.

Cum au prins, din nou, gustul participării la turneele majore, ungurii ţintesc acum calificarea la Euro 2020 dintr-o grupă cu Slovacia, Ţara Galilor, Croaţia şi Azerbaidjan.

Primul pas l-au făcut greşi, fiind învinşi cu 2-0 în Slovacia. Duminică seară însă, trupa pregătită de Marco Rossi s-a revanşat şi a obţinut un rezultat mare la Budapesta. Cu golurile înscrise de Szalai (34) şi Patkai (76), Ungaria a trecut de vicecampioana mondială, Croaţia la care au jucat vedetele Rakitici, Modrici, Brozovici sau Perisici. Degeaba au condus croaţii cu 1-0 (Rebici 13), fiindcă, la final, au părăsit terenul cu mâna goală.

Iată cum arată clasamentul grupei după două etape:

1. Slovacia 3p

2. Ţara Galilor 3p*

3. Croaţia 3p

4. Ungaria 3p

5. Azerbaidjan 0p*

*Naţionale cu câte un meci disputat

**Primele două clasate ajung la Euro 2020

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite