Ungurii se răzbună pe România: Cosmin Contra a povestit cum e batjocorit fotbalistul care i-a refuzat pe maghiari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Rus a fost un om de bază în naţionala U-21 care a prins semifinalele Campionatului European în această vară. Revenit la echipa de club, Mol-Vidi, el a fost supus unui tratament scandalos.

Un fundaş de mare perspectivă, născut la Satu Mare, Adrian Rus s-a format şi a crescut ca fotbalist în Ungaria. De altfel, cu excepţia sezonului trecut, când a fost împrumutat în Liga I, la Sepsi Sfântu Gheorghe, Rus a jucat numai în Ungaria. Iar din acest sezon a semnat cu Mol-Vidi, liderul primei ligi după trei etape. 

Doar că, în loc să fie folosit la prima echipă după un Euro 2019 foarte reuşit în tricoul naţionalei de tineret, Rus a fost trimis la echipa a doua! Prezent în studioul Digi Sport, selecţionerul Cosmin Contra a povestit ce se întâmplă cu fundaşul de 1,88 de metri care, chiar şi batjocorit de unguri, va fi convocat pentru partidele din septembrie cu Spania (5 septembrie) şi cu Malta (8 septembrie).

Ce a spus Cosmin Contra?

*Rus a jucat două meciuri ca titular la Mol Vidi, dar când a primit convocarea la naţionala României a fost trimis la echipa a doua, în Divizia C. E mai dificilă situaţia lui, pentru că e un jucător eligibil şi pentru naţionala Ungariei.

*Am vorbit cu băiatul. Cei de acolo au pus presiune pe el înainte de a-i trimite noi convocarea. I-au spus, ’dom’ne, să alegi naţionala Ungariei, că acolo n-ai nicio şansă să joci la ei’. Iar el le-a spus că ’mie mi-a cântat imnul naţional la Euro 2019 şi vreau să joc pentru România“.

*Eu tot o să-l chem. Chiar dacă n-a jucat la Mol Vidi în ultima vreme, el tot are meciuri în picioare, pentru că a fost la echipa a doua.

*Adi e un jucător care-mi place foarte mult. Are nişte calităţi pe care ceilalţi fundaşi centrali ai noştri nu le au.

6 meciuri a adunat Adrian Rus pentru România U-21. La naţionala mare n-are, deocamdată, nicio selecţie, aşa că poate reprezenta şi Ungaria.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite