Ungurii rămân în picioare: Ce a anunţat federaţia lor de fotbal despre gestul „Black Lives Matter“

Ungurii rămân în picioare: Ce a anunţat federaţia lor de fotbal despre gestul „Black Lives Matter“

Partida amicală de la Middlesbrough, Anglia - România, scor 1-0, a reaprins discuţiile despre o mişcare destul de controversată.

Dacă din echipa României, Nicolae Stanciu şi Ionuţ Nedelcearu au refuzat să stea în genunchi pe gazonul de la „Riverside“, la naţionala Ungariei de fotbal, toată echipa va proceda la fel.

Anunţul a fost făcut, astăzi, de forul fotbalistic de la Budapesta. „Regulamentele UEFA şi FIFA nu autorizează politica pe terenuri şi stadioane, lucru pe care federaţia maghiară nu doar îl acceptă, ci îl şi susţine. Atragem, totuşi, atenţia că una dintre valorile sportului e reprezentată de eliminarea tuturor formelor de ură“, scrie în comunicatul federaţiei maghiare.

Ungaria e calificată la Campionatul European din această vară (11 iunie - 11 iulie), fiind plasată în „grupa morţii“, F, alături de Portugalia, Germania şi Franţa. Szalai şi colegii săi vor juca, după următorul program:

*15 iunie (ora 19.00, Budapesta): Ungaria - Portugalia

*19 iunie (ora 16.00, Budapesta): Ungaria - Franţa

*23 iunie (ora 22.00, Munchen): Germania - Ungaria 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările