Ungurii dau o lecţie de curaj: Cum vor proceda când cineva se va îmbolnăvi de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Viktor Orban a aprobat reluarea campionatului de fotbal
Premierul Viktor Orban a aprobat reluarea campionatului de fotbal

Cu ceva mai mult de 3.100 de cazuri confirmate şi 373 de decese, Ungaria s-a descurcat excelent în lupta cu pandemia şi acum se pregăteşte revenirea la normalitate.

Pe când România a tot amânat ridicarea stării de urgenţă şi, inclusiv după jumătatea lunii mai, va menţine o serie de restricţii dure, în Ungaria, situaţia e mult mai relaxată. 

O dovadă concretă? Partidele de fotbal vor începe la 23 mai, când sunt programate primele manşe din semifinalele cupei. Patru zile mai târziu, se vor juca meciurile retur. Campionatul intern a fost suspendat la 14 martie, când s-a jucat etapa cu numărul 25, iar acum competiţia va continua, începând cu 30 mai.

Planul ungurilor a fost aprobat de Guvern după stabilirea unor protocoale. Spre exemplu, toţi componenţii echipelor, fie că vorbim despre fotbalişti sau despre cei din stafful tehnic, vor fi testaţi de două ori pe săptămână. Şi, inclusiv dacă cineva va fi diagnosticat cu COVID-19, competiţia nu se va mai opri. Pur şi simplu, acel individ va fi izolat de restul grupului, în timp ce colegii săi vor fi testaţi încă o dată. 

În fine, partidele se vor desfăşura fără spectatori, ca peste tot în lume, iar în zona terenului şi a vestiarelor vor avea acces doar cei care au fost testaţi, la rândul lor, în prealabil. 

5 iunie e prima dată avansată de Liga Profesionistă de Fotbal pentru reluarea meciurilor în România. A doua variantă ar fi 12 iunie.
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite