Ungaria – România / Un partid extremist maghiar pregăteşte un marş în jurul stadionului: “Veniţi cu steagul secuiesc”!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alăturarea dintre steagul secuiesc şi cel al Ungariei apare şi prin judeţele Harghita şi Covasna
Alăturarea dintre steagul secuiesc şi cel al Ungariei apare şi prin judeţele Harghita şi Covasna

Jobbik, un partid extremist, al treilea pe scena politică din ţara vecină, este nemulţumit de faptul că partida cu România (vineri, ora 21.30, TVR 1) se joacă fără spectatori. Cei de la Jobbik au anunţat, pentru vineri, un protest la adresa FIFA.

Partida Ungaria-România, din grupa D a preliminariilor pentru CM 2014, se dispută pe arena "Ferenc Puskas", dar cu porţile închise, în urma unei decizii FIFA. Asta după ce în august 2012, ultraşii maghiari au afişat bannere anti-semite, într-un amical Ungaria-Israel. 

Federaţia maghiară a venit în sprijinul fanilor care vor să vadă partida, prin montarea unor ecrane gigant în Budapesta, dar şi organizarea unui concert live, înainte de meci, însă toate aceste acţiuni nu sunt privite cu ochi buni de cei de la Jobbik. Potrivit site-ului politics.hu, Gabor Vona, preşedintele Jobbik, consideră că programul organizat de federaţia maghiară cu ocazia partidei cu România scindează “unitatea” naţională. 

Jobbik va organiza un protest la adresa FIFA, în special, vineri, în jurul stadionului, la adresa deciziei forului mondial de a interzice fanii la meciul cu România. 

Preşedintele Vona le-a cerut membrilor organizaţiei sale să nu se afişeze cu insignele şi simbolurile partidului, dar să participe la marş cu steagul Ungariei şi cu cel secuiesc! 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite