Un vicecampion mondial va pilota la Raliul Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francezul Francois Delecour, fost vicecampion mondial la raliuri, va fi prezent la Raliului Sibiului acolo unde va concura pe o maşină Dacia Logan, alături de alte 52 de echipaje care s-au înscris la startul competiţiei.

Delecour a terminat pe locul al doilea în WRC în anul 1993, atunci când pilota pentru Ford şi şi-a încheiat cariera în sezonul 2002 al Campionatului Mondial. El a câştigat în total patru raliuri, a fost de 19 ori prezent pe podium şi a obţinut 214 victorii de etapă.

În prezent, francezul în vârstă de 48 de ani concurează ocazional, aşa cum s-a întâmplat şi în acest an la ediţia aniversară de 100 de ani a celui mai vechi raliu din lume, cel de la Monte Carlo. Delecour a fost câştigător al acestui raliu în 1994, când făcea parte din calendarul WRC, iar acum, în competiţie cu piloţi din IRC, a încheiat pe locul al cincilea.

În afară de raliuri, Delecour a mai concurat în rally-raid şi în competiţiile de turisme şi a câştigat în 1995 Cursa Campionilor.

Raliul Sibiului, primul raliu din calendarul intern care se va desfăşura atât pe asfalt cât şi pe macadam, va debuta vineri, cu Superspeciala de pe circuitul Strand, de la marginea Sibiului, şi se va încheia sâmbătă seară. În premieră raliul va avea două probe de noapte.

Alături de Delcour, va mai fi prezent un alt invitat special, italianul Simone Campedelli, care va lua startul cu un Citroen DS3 R3.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite