Un tricou de joc al lui Michael Jordan, vândut pe o avere! Suma indecentă scoasă în urma licitaţiei

Un tricou de joc al lui Michael Jordan, vândut pe o avere! Suma indecentă scoasă în urma licitaţiei

Tricoul purtat de Michael Jordan când a apărut pe coperta revistei Sporting News în martie 1983, după ce i se acordase premiul de cel mai bun jucător al anului în NCAA, a fost înstrăinat pentru o sumă record.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipamentul de joc folosit de bachetbalist în sezonul 1982-1983, atunci când evolua pentru echipa Universităţii North Carolina, a bătut cele mai optimiste estimări, care oscilau în jurul sumei de 1 milion de dolari, şi a fost vândut la licitaţie cu 1,38 milioane de dolari,
 
În urmă cu peste două decenii, în 1999, acelaşi tricou fusese adjudecat la licitaţie cu doar 60.500 de dolari. „Suntem extrem de mândri că am stabilit un record pentru un tricou purtat de Jordan”, a declarat Chris Ivy, director de vânzări al casei de licitaţie Heritage Auctions.
 
Precedentul record pentru un tricou şi un şort ale lui Jordan, din sezonul 1986/1987, pe vremea când evolua la Chicago Bulls, a fost stabilit în octombrie 2020, echipamentul fiind vândut cu 480.000 de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările