Un star din NBA a dezvăluit că a fost abuzat sexual în copilărie. VIDEO: Povestea unei schimbări de look radicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lonnie Walker IV, în tricoul lui Spurs. Foto: Gulliver / Getty Images
Lonnie Walker IV, în tricoul lui Spurs. Foto: Gulliver / Getty Images

Lonnie Walker, jucător în NBA, la San Antonio Spurs, în vârstă de 21 de ani, s-a tuns după aproape o decadă. Coafura sa semnătură este istorie! Era însă mai mult decât un look spectaculos: era o ancoră, „masca în spatele căreia mi-am ascuns insecuritatea“. Walker a dezvăluit cum a decis să îşi lase părul să crească după ce fusese abuzat sexual şi cum asta l-a alinat, redându-i, cumva, încrederea.

Lonnie Walker IV şi-a făcut publică povestea acum, într-o perioadă în care lumea începe să ia atitudine tot mai răspicat împotriva abuzurilor de toate felurile. El s-a filmat în timp ce părul i-a fost tăiat, apoi a rememorat diferitele etape ale frizurilor sale.

Totul a pornit când era la începutul clasei a cincea, după ce fusese hărţuit, violat şi abuzat. Lonnie mai spune că se obişnuise cu asta, mai ales pentru că, la vârsta aceea, nici nu realiza cu exactitate ce i se întâmpla. „Mi-am inventat acest refugiu, convingându-mă că părul este singurul lucru asupra căruia deţin control deplin. Puteam să fac ce voiam cu părul meu, puteam crea ceva cu el, ceva care să fie doar al meu. Şi asta mi-a dat încredere“, a mărturisit Walker. Când a ajuns în clasa a opta, Lonie şi-a vopsit în culori tari părul, iar când a ajuns la Colegiu, coafura sa începuse să semene perfect cu ceea ce fanii au văzut şi în NBA. Sportivul considera că părul său avea deja o personalitate proprie.

„Nu mi-a mers prea bine în ultimul timp, dar recent am reuşit să mă privesc pe mine, în oglindă, mai bine. Pe scurt, mi-am găsit liniştea şi fericirea interioară după această lungă călătorie, cu voia divinităţii. Am iertat pe toată lumea, chiar şi pe cei care nu meritau asta. De ce? Pentru că era o povară. Timpul nu aşteaptă pe nimeni, aşa că de ce mi-aş irosi timpul meu cu ei? M-am eliberat mental, emoţional, fizic şi spiritual. Viaţa va fi mereu dură. Trebuie să joci cu cărţile pe care le primeşti şi să încerci să câştigi cu ce ţi se oferă. Iar dacă pierzi, nu e niciodată o pierdere. E o lecţie“, a transmis baschetbalistul ales în prima rundă a selecţiilor NBA în 2018, de San Antonio Spurs.

Lonnie Walker


Lonnie Walker IV. Foto: Gulliver / Getty Images

Lonnie Walker a înregistrat o medie de 5,6 puncte şi 2,2 recuperări pentru San Antonio Spurs până la întreruperea actualului sezon NBA.

        View this post on Instagram                       A post shared by Lonnie Walker IV (@buddah) on Jun 11, 2020 at 5:52pm PDT
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite