Un stadion construit în 2007, cu 192 de milioane de dolari, închis în 2013!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se numeşte „Estadio Olimpico Joao Havelange", cunoscut şi sub denumirea de “Engenhao” (după numele cartierului din Rio de Janeiro unde e localizat) şi va găzdui competiţii atletice la J.O. din 2016. Deocamdată a fost închis, din raţiuni de siguranţă, deşi era un stadion nou, inaugurat în 2007!

Criticaţi de FIFA în mai multe rânduri din cauza întârzierii în modernizarea sau reconstrucţia arenelor pentru CM 2014, brazilienii au probleme acum şi cu stadioanele de la J.O. din 2016. Stadionul Olimpic din Rio de Janeiro, care poartă numele fostului preşedinte brazilian al FIFA din anii 1974-1988, a fost închis duminică, pe termen nelimitat, din cauza unor probleme structurale. 

Mai exact, au fost identificate câteva probleme serioase la acoperişului arenei, un stadion multi-rol, cu pistă de atletism, inaugurat în 2007, şi care a costat 192 de milioane de dolari. Din acest motiv, unul dintre derby-urile oraşului Rio de Janeiro, dintre Botafogo şi Vasco da Gama, care trebuia să aibă loc în week-end, a fost amânat. 

„Închiderea arenei Engenhao este cea mai bună reclamă pe care o puteam avea pentru evenimentele pe care le vom organiza în următorii ani. Nu e vreun slogan ce spun. E doar Brazilia, în stare pură”, a scris jurnalistul Brazilian Andre Kfouri, citat de BBC, în publicaţia „Lance!”. Jurnalistul aminteşte în material şi de marile probleme de infrastructură ale ţării sud-americane, şi incapacitatea gestionării acestora de către o guvernare slabă. 

“Estadio Olimpico Joao Havelange”, de 46.000 de locuri, construit de o firmă braziliană, era şi stadionul echipei de fotbal Botafogo. Deocamdată nu se ştie unde vor evolua pe viitor Seedorf&Co, mai ales că cealaltă arenă importantă de fotbal din Rio de Janeiro, celebra "Maracana", este remodernizat, în vederea CM 2014 şi a JO 2016. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite