Un sfert de semi-semi-semifinală

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum nu putea începe direct cu loviturile de penalty, Portugalia-Ţara Galilor a început în minutul 50 cu o călătorie aeriană a lui Cristiano Ronaldo, urmată de o lovitură superbă de cap. Meciul s-a încheiat în următoarele 3 minute, odată cu următoarea mişcare a lui Ronaldo – un şut redirecţionat de Nani. Şi, cu asta, gata!

Aşa-zisa semifinală Portugalia-Ţara Galilor a lăsat în urmă două întrebări: ce a căutat Ţara Galilor în semfinală şi ce caută Portugalia în finală? Ţara Galilor a jucat fără cei doi jucători care fac echipa. Ramsey a fost suspendat, iar Bale a fost prezent dar, repartizat în rol de Mesia şi urmărit cu interes, dar fără participare de propriii coechipieri, a fost redus la şuturi de la orice distanţă şi din orice poziţie. Galezii s-au trezit într-un meci la care n-au avut acces, au alergat, au fost disciplinaţi, dar contactul neintenţionat cu mingea nu garantează fotbalul.

Portugalia putea administra un 3-0 părintesc-regulamentar, dar asta nu o scuză. Portughezii sînt în finală doar pentru că fost trimişi acolo de galezi. Care au ajuns în semifinale doar pentru a trimite Portugalia în finală. Şi cu asta, încă o dată, gata! Ar mai trebui spus doar că Portugalia joacă un fotbal lent şi că nu ştie să îşi pună tehnica în valoare. Fără pătrunderi şi aventură, Portugalia a făcut o primă repriză mai proastă decît arbitrajul lui Eriksson şi ceva mai bună decît galezii. Portugalia-Ţara Galilor a fost un sfert de semi-semi finală şi, deci, tot ce mai e de spus e, din nou, gata! Urmează, însă, Franţa-Germania, un meci mult mai interesant şi, cu siguranţă, mai bun, încă de la lovitura de începere.

Germania era favorită pînă sîmbăta trecută, în seara meciului cu Italia. Khedira şi Gomez sînt accidentaţi iar Hummels a reuşit să se facă suspendat. De aici, o şansă în creştere pentru Franţa, deşi linia defensivă pe care contează Deshamps e aproape totuna cu sabotajul. Cîştigătoarea va fi, oricum, campioană europeană, aşa încît totul se joacă în semifinala de la Paris. Chiar dacă semifinala şi finala vor fi două capodopere, Euro 2016 nu se va mai putea lepăda de mediocritate

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite