Un român inepuizabil: Robert Hajnal, 135 de kilometri pe banda de alergare în 12 ore! Pentru ce se pregăteşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu mici probleme la un picior, un tendon în spatele genunchiului inflamat, probleme care s-au rezolvat după masaj, bazin şi ceva ieşiri cu bicicleta, Robert se gândeşte acum doar la UTMB 2019.

Robert Hajnal va fi prezent şi în acest an la startul UTMB (30 august), la proba de 170 de kilometri, competiţie pe care anul trecut a terminat-o pe locul 2, după 21 de ore, 31 de minute şi 37 de secunde. Pregătirea pentru cursa cu startul la Chamonix a început-o cu o alergare de 12 ore pe bandă, timp în care a parcurs 135,2 Km.

“A fost solicitant, la un moment dat îmi pierdusem încrederea că voi reuşi să-mi ating obiectivul propus, dar încurajările de pe margine m-au ajutat să depăşesc acele clipe. A fost mai intens decât mă aşteptam, poate şi pentru că i-am simţit alături pe tot parcursul cursei pe pacienţii îngrijiţi de HOSPICE Casa Speranţei”, a declarat Robert Hajnal la finalul unei zile pline desfăşurate pe banda de alergare, la final contabilizând 135,2 kilometri parcurşi. 

Robert a început să alerge pe bandă la 5 dimineaţa. Au mai fost 2 benzi de alergare, lângă cea a ocupantului locului 2 de la UTMB 2018, pe care s-au aflat colegii lui Robert de la Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa (printre ei şi alergătorul montan Bogdan Damian, care a alergat o oră), dar şi 20 de susţinători care şi-au dorit să fugă câte o jumătate de oră alături de cel mai bun ultramaratonist din România. Pe contul său de pe platforma Galantom, Robert Hajnal a reuşit să strângă pentru HOSPICE Casa Speranţei aproape 20.000 de lei.

Cu mici probleme la un picior, un tendon în spatele genunchiului inflamat, probleme care s-au rezolvat după masaj, bazin şi ceva ieşiri cu bicicleta, Robert se gândeşte acum doar la UTMB 2019. ”Am văzut că unii sportivi sunt deja în zonă, în Alpi, Pau Capell sau Zach Miller. O să ajung şi eu cu cel puţin 3 săptămâni înainte, poate, cine ştie, mai repede”, ne-a spus braşoveanul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite