Un român e ţinut captiv în Arabia Saudită: Piţurcă „fierbe“ la 48 de grade Celsius. „Sunt un prizonier aici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă (dreapta)
Victor Piţurcă (dreapta)

Victor Piţurcă s-a umplut de bani prin plecarea în Arabia Saudită, însă, probabil, regretă ziua în care a lăsat naţionala României pentru a prelua Al-Ittihad Jeddah.

Pe lângă faptul că a ratat participarea la Euro 2016 cu prima reprezentativă, în ultimele două sezoane, tehnicianul de 60 de ani a avut mai multe probleme decât satisfacţii. 

Profesional, el n-a câştigat nimic în Arabia Saudită, s-a certat, în mod repetat, cu jucătorii şi cu fanii clubului, a fost concediat o dată, readus ulterior, pentru ca acum să fie, din nou, pus pe liber. Problema e că, de această dată, Piţurcă nici n-a fost lăsat să revină în ţară. Cum despărţirea nu s-a produs cu acordul părţilor, Al-Ittihad a refuzat să facă formalităţile necesare pentru ca românul să primească viză de ieşire din Arabia Saudită. Drept urmare, într-o perioadă în care, în timpul zilei, temperaturile ajung la 48 de grade Celsius la Jeddah, Piţi e nevoit să stea acolo. „Deşi am fost informat de patru zile că nu mai sunt antrenorul echipei, clubul nu mi-a dat viza de ieşire. Sunt un prizonier aici“, a precizat românul într-o scrisoare deschisă, publicată în presa saudită.

Neamţul Bernd Schuster urmează să-l înlocuiască pe Victor Piţurcă la Al-Ittihad.

Piţurcă, avocatul său şi reprezentanţii Al-Ittihad au fost audiaţi de poliţia locală, iar pe fir a intrat şi ambasadorul României la Riad, cel care, din cauza acestei situaţii, a trebuit să revină din concediu. „Dacă domnul Piţurcă nu va fi lăsat să părăsească Arabia Saudită, în următoarele 24 de ore, Ministerul Afacerilor Externe din România va interveni, iar acest caz poate depăşi graniţele sportului“, e declaraţia atribuită ambasadorului de jurnaliştii saudiţi. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite