Un reputat antrenor român este arătat cu degetul: „A bătut o sportivă până la leşin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Bercean (stânga), alături de Corina Căpărioriu şi Alina Dumitru
Florin Bercean (stânga), alături de Corina Căpărioriu şi Alina Dumitru

Antrenorul lotului olimpic feminin de judo, Florin Bercean, trebuie să facă faţă unui val de acuzaţii din partea unui fost angajat al Federaţiei.

Alexandru Bălgrădean, fostul secretar al Federaţiei Române de Judo, a făcut o serie de acuzaţii incredibile la adresa lui Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic feminin. Bălgrădean îl acuză pe Bercean că le bate pe judoka şi că profită de pe urma performanţelor acestora.

Din calitate de antrenor al lotului olimpic, Bercean a câştigat o medalie de aur cu Alina Dumitru la Beijing 2008 şi două medalii de argint, cu Alina Dumitru şi Corina Căprioriu, la Londra 2012.

"Judokanele noastre sunt printre cele mai sărace, mai dezavantajate şi mai stresate sportive. Sunt considerate doar nişte vite de muncă, a căror singură menire e să-i umple buzunarele lui Florin Bercean. În decursul anilor, a reuşit să monopolizeze tot judo-ul feminin la Cluj şi să-şi creeze ilegal o schemă piramidală, care îl făcea unic câştigător. A introdus un control total asupra vieţii sportivelor, acestea trebuind să se supună orbeşte toanelor de moment ale acestuia.
Şi-a creat un colectiv tehnic format din persoane fără nicio personalitate, care nu-l contrazic niciodată şi activează ca nişte Kapo nazişti. Sau, citându-l, «nu am nevoie de oameni care gândesc, ci de executanţi».
Nu vă întrebaţi de ce foste mari campioane nu revin niciodată la Cluj să împartă din experienţa lor tinerilor aspiranţi?
Cum de nu s-a găsit un loc pentru Alina Dumitru sau Corina Căprioriu, sau Dinea, sau Chiţu şi alţii, şi alţii? Aceşti executanţi le inoculează sportivilor de 14-16 ani ideea că sunt nişte roboţi, că ei sunt acolo doar atât timp cât execută ordine”.
Eu vă spun fapte, nu baliverne! Sportivele sunt obligate să doarmă cu uşa deschisă la cameră, nu au voie să folosească oja, trebuie să declare cu cine umblă şi de ce, sunt spionate în permanenţă pe Facebook, le sunt controlate şi percheziţionate camerele în lipsa lor, li se umblă în calculatoare, iar la toate acestea se adaugă abuzurile verbale şi fizice la care sunt supuse.
Totul funcţionează acolo ca o organizaţie de tip terorist. În plus, bugetofagă şi cronofagă. Anul trecut, o sportivă a fost bătută până la leşin în vestiar de celebrul antrenor, pentru că nu a făcut categoria. E o fată cu nume de floare. Sportivii sunt total rupţi de viaţă şi de binefacerile ei. Li se interzice mersul la şcoală sau la facultate", a spus Bălgrădean într-un itnerviu acordat Gazetei Sporturilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite