Un Real ireal atacă locul 1 mondial: patru statistici fantastice după calificarea în finala Mondialului Cluburilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Ronaldo. FOTO: GettyImages
Cristiano Ronaldo. FOTO: GettyImages

La cum joacă Real Madrid în această perioadă, FIFA sau UEFA ar trebui să organizeze o competiţie în care miza să fie găsirea unei echipe capabile să-i învingă pe „galactici“.

Campioana Europei a stabilit, de curând, un nou record de invincibilitate în istoria clubului şi sunt slabe şanse ca seria să se oprească în Japonia. 

Asta pentru Mondialul Cluburilor, chiar dacă adună la start campioanele continentale, pare a fi o competiţie prea mică pentru elevii lui Zinedine Zidane. Intraţi în lupta pentru trofeu direct în semifinale, spaniolii au trecut, joi, de Club America (Mexic), formaţia care a cucerit Liga Campionilor în zona Americii de Nord şi Centrală (CONCACAF).

Două goluri în prelungirile fiecărei reprize, înscrise de Benzema (45+2) şi Ronaldo (90+3), au rezolvat calificarea în ultimul act, acolo unde, duminică (ora 12.30, TVR 2), Real va juca împotriva japonezilor de la Kashima Antlers. Formaţia niponă e singura dintre cele şapte care au venit la Yokohama care n-a câştigat vreun trofeu continental, obţinând dreptul de participare în calitate de campioana Japoniei, ţara care găzduieşte Mondialul Cluburilor.

Statistici „galactice“

După o nouă victorie pentru Real, au fost publicate o serie de cifre impresionante care arată forţa formaţiei spaniole în acest moment.

*„Galacticii“ au ajuns la 36 de partide oficiale fără eşec (27 de victorii şi 9 egaluri), seria începând în luna aprilie. În acest interval, madrilenii au luat două trofee (Liga Campionilor şi Supercupa Europei) şi au marcat 100 de goluri.

*Real Madrid e neînvinsă în Mondialul Cluburilor, competiţie pe care a câştigat-o în 2014. Spaniolii au până acum patru victorii şi două remize, marcând cel puţin un gol în fiecare meci.

*Cu reuşita de la Yokohama, Cristiano Ronaldo a ajuns la 500 de goluri în carieră la nivel de cluburi: 5 pentru Sporting Lisabona, 118 pentru Manchester United şi 377 pentru Real Madrid.

*Karim Benzema a devenit primul fotbalist din istoria Realului care a înscris în două ediţii diferite de la Mondialul Cluburilor. 

5 milioane de dolari va primi echipa care va câştiga Mondialul Cluburilor, finalista urmând să încaseze patru milioane.   

Mondialul Cluburilor 2016

Play-off

Kashima Antlers – Auckland City 2-1

Sferturi

Jeonbuk Motors – CF America 1-2

Mamelodi Sundowns – Kashima Antlers 0-2

Semifinale

Atletico Nacional – Kashima Antlers 0-3

CF America – Real Madrid 0-2

Play-off pentru locul 5

Jeonbuk Motors (Coreea de Sud) – Mamelodi Sundowns (Africa de Sud) 4-1

Finala mică

Atletico Nacional – CF America, duminică, ora 09.00

Finala

Kashima Antlers – Real Madrid, duminică, ora 12.30, TVR 2 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite