Paralimpic neamţ scos din echipa naţională pentru Campionatul European de atletism, din pricina piciorului artificial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un atlet paralimpic a fost „sărit“ de echipa naţională a Germaniei, înainte de Campionatele Europene de atletism, pentru că oficialii competiţiei l-au suspectat că ar fi avantajat de piciorul artificial în proba de săritură în lungime.

Federaţia Germană de Atletism este de părere că Markus Rehm ar avea un avantaj semnificativ în salturile cu proteză, faţă de cele naturale. Totuşi, decizia de a-l elimina a avut contestatarii ei, fiind considerată un pas înapoi faţă de egalitatea în şanse.

„Găsesc asta dezamăgitor“, a declarat paralimpicul în cauză pentru „Der Spiegel“, citat de BBC, adăugând că ar putea contesta decizia. Faptul că Rehm a obţinut 8.24 m în săritură în lungime a fost pus la îndoială de preşedintele Federaţiei de Atletism, Clemens Prokop, care consideră că ar putea fi vorba de un „efect de catapultă“, ca urmare a protezei.

Situaţia paralimpicului ridică două întrebări: posibilitatea unui avantaj atât sprintul dinaintea săriturii în lungime, cât şi în saltul propriu-zis. În vârstă de 25 de ani, Rehm are piciorul amputat din urma unui accident cu barca, suferit la 14 ani. Proteza pe care o poartă este asemănătoare cu cea a lui Oscar Pistorius, ceea ce duce cu gândul la lupta pe care acesta din urmă a purtat-o cu privire la dreptul de a concura împotriva sportivilor normali, câştigată de sud-african.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Primele semne care susţin nevinovăţia lui Oscar Pistorius, acuzat de uciderea cu premeditare a iubitei sale

Oscar Pistorius, predispus anxietăţii? Parchetul cere o evaluare psihiatrică

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite